El Departament de Promoció Turística del Consell Insular d’Eivissa ha assistit aquesta setmana (27, 28 i 29 de gener) a ‘Madrid Fusión, Alimentos de España’, el congrés gastronòmic més important en àmbit nacional que s’ha celebrat en el recinte d’Ifema.
Així, amb estand propi, Eivissa ha ofert cada dia un menú exclusiu fet per a uns pocs comensals entre els què és trobaven periodistes, prescriptors i experts, que han pogut tastar en primera persona totes els possibilitats dels productes de la terra i de la mar de la nostra illa.
D’aquesta manera, amb el títol de ‘Eivissa a quatre mans’, el primer dia, el dilluns 27 de gener, el xef amb estrella Michelin Walter Sidoravicius del restaurant Omakase by Walt, va ser l’encarregat d’elaborar un exquisit menú, al costat del xef José Ángel Sánchez de La Barrita, fusionant la cuina japonesa i l’eivissenca. El xef Walter va ser l’encarregat de preparar el Shashimi Moriawase elaborat amb sirvia, escamarlà, tonyina i ventresca, el Nigiris fet amb gamba, roger, tonyina, ventresca, anguila i futomaki de tonyina i també va ser l’encarregat de les postres, preparant un Mochi de Matcha; per part seua, José Ángel va elaborar un Katsu Sando de sofrit pagés, un Pani Puri de sobrassada de porc negre amb mel i Sashimi de calamar i, finalment, un Fakitori de careta de porc negre amb el seu pa payés. Tot maridado amb vins Can Rich.
El segon dia, el 28 de gener, el xef David Grussaute, també amb estrella Michelin, del restaurant Unic, juntament amb Pedro Tur del restaurant Sa Nansa, varen preparar un menú en el qual cadascun va elaborar dos plats i uns postres. Així, David va ser l’encarregat d’elaborar un Brioix tèbia de sobrassada d’ànec amb pell de xíndria adobada i un Cromesqui de cabrit i tranquil ses Cabretes, salicornia i nyoquis d’espàrrecs i per a postres mel fermentada i flors seques; per la seua part, Pedro va cuinar un calamar de potera amb sobrassada, un arròs de matances de porc negre i bolets eivissencs i un flaó d’Herbes Eivissenques. Tot acompanyat amb els vins de Can Rich.
I el dimecres, 29 de gener, el torn va ser per a Matthieu Savariaud, del restaurant Es Terral, l’únic establiment a l’illa que té la categoria ‘Bib Gourmand’ de la Guia Michelin que premia la millor relació qualitat-preu. Així, Matthieu va preparar dos plats i uns postres, de primer “Caillette” elaborat de col pagesa farcida de porc negre, de segon polp eivissenc amb sobrassada i mullo verd, puré cremós de patata vermella eivissenca i per a postres llesca amb ou “brioché” a la taronja. Tot marinat amb vins Can Rich i Ibizkus.
A més de les mostres gastronòmiques, a l’estand d’Eivissa s’han promocionat els productes típics de la nostra illa amb degustacions de productes locals com el flaó, la sobrassada, el formatge eivissenc o el gelat de Frígola.
Així mateix, l’estand ha comptat amb quatre taulells, tres d’ells amb productes amb Indicació Geogràfica Protegida, com és el vi, l’oli i les herbes eivissenques, i un quart taulell amb mel d’Eivissa, que compta amb el reconeixement de Denominació d’Origen Protegida.