@Noudiari / Eivissa ha estat protagonista de la revista ‘Origen’ gràcies a un viatge organitzat per la Fundació de Promoció Turística. L’article, que es va publicar en l’edició de novembre-desembre, es centra principalment en els productes autòctons més significatius.
Sota el títol de ‘Ibiza: la rica y variada despensa de uno de los destinos turísticos españoles más unviersales’, el periodista Luis Ramírez dedica cinc pàgines de la revista a la gastronomia eivissenca. La publicació parla de la presència de turisme a l’illa però recorda que “va ser i segueix sent un meravellós escenari rural on el camp i la mar són extraordinàriament productius”.
L’article, entre altres, tracta sobre la marca Sabors d’Eivissa, creada per la Fundació de Promoció Turística i que inclou una vintena de restaurants de l’illa. En aquest sentit, diu que amb aquesta iniciativa es pretén “identificar els restaurants que aposten pels sabors de la cuina tradicional eivissenca i els ingredients més representatius”.
La publicació parla també de la marca col·lectiva Oli d’E, creada amb el suport del Consell Insular i que promou la qualitat dels olis produïts a Eivissa. D’altra banda, Peix Nostrum és una de les altres marques de les que es parla al reportatge i es diu que cerca la defensa de la pesca eivissenca en detriment de marques foranes que pretenen oferir-se com autòctones.
A més, es parla de les carns que ofereix Eivissa i, en especial, de la sobrassada i les tradicionals matances. El pa pagès, les herbes eivissenques i els vins de la terra són altres dels productes que ocupen el reportatge. Finalment, fa referència als agroturismes característics de l’illa com a un adequat element per gaudir el món rural eivissenc.