@D.V./ Respecte, educació -no podia ser d’altra manera- i poc més. El col·loqui que es va celebrar ahir al vespre, l’auditori del Club Diario organitzat per la Coordinadora Professorat Preocupat i que va comptar amb la participació de la Delegada de la Conselleria d’Educació a les Pitiüses, Belén Torres, va ser una escenificació perfecte del desacord absolut que hi ha entre el personal docent en vaga i el Govern Balear. Dos bàndols que, avui dia, es situen en unes autèntiques antípodes dialèctiques.
Arguments contra una política educativa
Al col·loqui van participar Francesc Cardona, en representació de le Apimas, José Luís Casillas, director del CEIP Labritja, Edelmiro Fernández, professor a l’IES Macabich, i Azahara Peña de l’associació d’alumnes de Quartó de Portmany. Tots ells es van mostrar molt crítics amb la política educativa del Govern, i van fer una reivindicació encesa de la importància de l’educació pública i del paper dels mestres.
“Les reivindicacions dels vaguistes són justes i consensuades per tota la comunitat educativa” va afirmar Edelmiro Fernández, “i hem trobat una actitud autoritària i intransigent per part del Govern que ha culminat amb la suspensió als tres directors de centres de Menorca”. Per al professor, la gota que ha fet vessar la seva paciència han estat “les declaracions de diputats del PP que posen en dubte la nostra professionalitat”. Fernández també ha reclamat que les baixes es cobreixin immediatament i que baixin les ràtios a l’educació infantil.
José Luís Casillas va explicar com estan afectant les retallades al centre on fa feina com a director, el CEIP Labritja: “La retallada del pressupost és del 27%, manquen recursos d’atenció a la diversitat i els més perjudicats són els alumnes que necessiten una dedicació específica”. Per la seva banda, Francesc Cardona va emocionar a l’auditori recordant que el Govern de Bauzá acaba de retirar uns impostos sobre els envasos i el lloguer de cotxes perquè les xifres de l’economia han millorat: “Si això és cert, reclamem que aquesta millora també repercuteixi a l’educació”. Es va mostrar estupefacte per la forma en què es vol aplicar el TIL, “amb presses i mal fet” i va ironitzar amb que la “prioritat del govern és que aprenguem el català que parlaven els padrins de Bauzà”. Finalment, Cardona va elogiar als mestres d’escola i els va demanar que “conserveu l’orgull, la professionalitat i l’amor per la vostra feina”. Unes paraules que van aconseguir aixecar l’auditori.
“No ens hem de fixar només en els aspectes negatius”
La Delegada de la Conselleria d’Educació, Belén Torres, jugava claríssimament a camp contrari. Amb tot l’auditori en contra, que la va escoltar respectuosament en silenci i, a vegades, amb mormols de desaprovació, Torres va defendre en tot moment l’actuació de la Conselleria i del Govern.
Així, la delegada va assegurar que no era cert que la Conselleria no vulgui negociar i va recordar que “van ser els sindicats els qui es van aixecar de la mesa sectorial el passat 2 de setembre perquè volien la retirada del TIL” i va defendre també la suspensió i l’apertura de l’expedient sancionador contra els tres directors de Menorca: “Aquestes persones han jutjat una normativa i qüestionat unes institucions, i això només els jutges poden fer-ho”.
Torres va lamentar que la Coordinadora només es fixi en “els aspectes negatius” i va assegurar que “tot i les mancances hi ha coses molt positives a l’educació a les Pitiüses”, va afirmar que a Eivissa enguany hi ha més professors que en el curs passat i que va ser a la legislatura anterior quan es van augmentar a 25 les ràtios a l’escola infantil. La Delegada va agrair l’esforç i el treball dels professors i es va negar a opinar sobre les desqualificacions del diputat popular Antoni Camps contra els mestres, als qui va acusar d’adoctrinar als alumnes i de manipular-los: “A la vida hi ha de tot, hi ha mestres bons i dolents com també hi ha polítics bons i dolents”, va dir Torres intentant-se escapolir de la pregunta.
Muy bien por Belen Torres, ¿ quereis la retirada del TIL ? Pues mejor dimitir en bloque, si los maestros no quieren dar inglés pues que dimitan, ahora por lo menos tenemos mas castellano , solo por eso nuestros estudiantes ya adelantan. Que se aplique el TIL y ni un paso atrás ante esta postura radical que tienen. Demasiado manga ancha han tenido, han prohibido el castellano hasta pasar de ser un derecho como españoles ha ser una asignatura !!
Asi que ya esta bien, si queréis seguir de huelga, genial, esa pasta que nos ahorramos los contribuyentes.
Y si, los niños han sido y son rehenes del catalanismo mas taliban.
100% de acuerdo
¡Cálmate, hombre(mujer) que te va a dar algo! Y aprende a escribir el castellano ( «ha ser» sin h;»Y si, con tilde en la i; «demasiado manga», demasiada,»ya esta», está; «taliban» con tilde en la a; ¿quereis»…, ¿queréis…; «dimitir», dimitid;»mas», más….. e infórmate,que el contenido también es erróneo y no aporta nada. En fin
Basta de catalán en nuestros colegios, al comentario anterior, seguro que muchos no saben escribir bien el castellano, no nos dejaron estudiarlo los fanáticos. Infórmate tu.
Claro que sí!! Esta huelga servirá, al menos, para desenmascarar a las buenas gentes españolas de verdad que ven amenazada su existéncia por la ídem de otro idioma y otra cultura en su territorio nacional, unitario e indivisible. Al menos tendrán la decencia cristiana y católica de no volver a hablar de la lengua de la pérfida Albión y centrarse en lo realmente importante, que no es otra cosa que eliminar la presencia del catalán, dejarla en meramente testimonial, propiciando así el renacer de una gran Ibiza en la que todos sus habitantes, comenzando por los alumnos, tan maltratados hoy dia, hablen un perfecto español académico. I have a dream, que diría el poeta.
T’aplaudeix fins s’ovació. Però crec que ses víctimes d’aquest nou holocaust versió espanyola no captin la ironia.
Moderación y rigor señores.Nadie se opone al TIL, ni los profesores y maestros,lo que se pretende con esta huelga es poner en evidencia a unos gobernantes que se dicen democráticos y en cambio funcionan como si esto fuera un cuartel,desprecian a los que no piensan como ellos y les tratan como a delincuentes (tres directores de Mahón cesados fulminantemente),es evidenciar las irregularidades que cometen con tal de imponer sus ocurrencias (el TSJIB invalidó la aplicación del TIL, en vez de corregir se montan un Decreto ley en contra de las leyes a las que nos sometemos los españoles), es establecer el diálogo y el consenso como métodos de actuación,es poner coto al desmantelamiento sistemático de los servicios públicos en beneficio de entidades financieras que quieren convertirlos en su negocio,es movilizar a la ciudadanía para que intervenga en los asuntos que le conciernen directamente, como es la formación de sus hijos,que constituyen lo más valioso para el futuro de nuestro país.Está claro que un sistema educativo ha de proporcionar a toda la población la formación necesaria para incorporarse a la vida profesional con los recursos pertinentes,todos dependemos de la calidad del trabajo de los diferentes sectores,pero eso exige del gobierno una actitud decidida y consensuada manteniendo las infraestructuras, (en Ibiza todavía se imparten clases en barracones prefabricados que en invierno obligan al profesor a llevarse una toalla para secar las mesas ¡…! ),o construyendo otras nuevas ( cuánto han tardado en decidirse a construir un nuevo instituto en Sta Eulària?Y aún no han empezado las obras ) ,favoreciendo el reciclaje de los profesores y utilizando siempre unos métodos basados en el diálogo y el consenso. Nadie quiere una huelga pero el sr. Bauzà no deja ningún margen al diálogo con nadie, se escuda en lo de la mayoría absoluta (no es cierto ,aquí en Ibiza no les votó mas que un 38% escaso ) y en lugar de gobernar para todos, como dijeron en su día, gobiernan para las entidades financieras más despiadadas las mismas que provocaron esta encerrona que llaman crisis.Espero no haber ofendido a nadie.I no voldria acabar sense dir que malgrat que no sigui illenc he aprés aquest parlar per respecte als eivissencs i a la seva cultura i he obtingut una nova visió de la realitat de s´illa i de la seva ànima llegint els seus escriptors i poete, per cert en Marià Villangómez va escriure un poema anomenat «La paraula» us racomanu sa llectura (¿O també és sospitós de sectarisme catalanista?)