El vicepresident primer del Consell Insular d’Eivissa, Mariano Juan, ha avançat avui que el Consell d’Eivissa invertirà per primera vegada 300.000 euros en la recuperació de ses Feixes finançant el 100% de les actuacions que han proposat executar els ajuntaments d’Eivissa i de Santa Eulària des Riu.
A més, s’incorporaran les feines de restauració dels béns patrimonials de ses Feixes com a subvencionables a través de la línia de 600.000 euros de recuperació de Patrimoni del Consell Insular. Mariano Juan ha defensat l’acció de govern de l’equip de Vicent Marí explicant que es basa en els principis de “seriositat, moderació, unitat i realisme” recordant els alts graus d’execució pressupostària, l’absència d’enfrontaments entre socis de govern i polítiques concretes com la baixada de taxes municipals a través de transferències directes als ajuntaments.
En aquest sentit, Mariano Juan ha explicat que en serveis socials “s’ha teixit un xarxa de protecció social mai vista” amb una aportació de 7 milions d’euros injectats directament als serveis socials dels ajuntaments de l’illa, 4 milions d’euros de finançament d’inversions en entitats, 5’5 milions d’euros per atenció a menors amb problemes familiars o de conducta, 2 concerts socials aprovats, ha augmentat un 20% les ajudes individuals a persones majors o amb discapacitat. En matèria d’Igualtat i serveis a la Dona, Mariano Juan ha explicat que s’ha eliminat la llista d’espera de 300 dones víctimes de violència masclista, augmentant les places residencials de 26 a 41.
A més s’ha creat el Servei d’Atenció Integral LGTBIQ+ què, per primera vegada, està previst a la cartera de serveis socials aprovada inicialment. També s’ha donat compte en actuacions en matèria d’atenció a víctimes d’abús sexual infantil.
En cultura i patrimoni, el vicepresident ha explicat que “s’ha fet justícia en el mon de la cultura” posant al dia les deutes amb les biblioteques des de 2017, a grups folklòrics des de 2018, a l’Institut d’Estudis Eivissencs des de 2018, i amb la UNED des de 2017.
També s’han incrementat les beques als estudiants un 20%, arribant fins els 920 beneficiaris. Les ajudes a la conservació de Patrimoni han servit per restaurar la Torre d’en Lluc, la de ca n’Espatleta i la de Can Pere Musson, a més de l’església de Sant Antoni, capella fonda de Puig de Missa, Can Curt, Molí de ca n’Espanyol i Font de Balàfia.
En Xarxa Viària, el vicepresident ha defensat que “mai s’havia arribat tan lluny amb 50 kilòmetres de carretera renovada, un 25% del total de vies insulars” amb una execució de 30 milions d’euros i 34 milions en projecció amb les carreteres de Sant Antoni a Sant Josep, de Cala Llonga, de l’EI-10, la rotonda de la creuera de ‘Los Cazadores’, Variant de Sant Rafel i vies ciclables.
Per la seua part, el vicepresident segon de la institució insular, Javier Torres, ha recalcat que gràcies a s’escolta activa, a sa voluntat de diàleg, i a sa valentia a s’hora de fer propostes innovadores, aquest Consell Insular d’Eivissa ha aconseguit treure endavant iniciatives que han suposat canvis històrics, com per exemple sa nova regulació insular que estableix ses condicions a s’hora de prestar es servei des taxi, implementant mesures úniques a tot es territori espanyol, com sa limitació des taxímetre quan sobrepassa es 110Km/h. En definitiva, hem apostat per sa millora d’un servei públic essencial per sa mobilitat de sa nostra illa.
Sobre aquesta matèria, mobilitat, el també conseller insular de Transports ha recordat que aquesta legislatura ha set la del desbloqueig i avanç en la tramitació de les noves concessions de transport públic. “A la legislatura anterior no es va passar de l’aprovació inicial del pla de transports, no es van respondre ni les al•legacions, a una legislatura on hem aprovat un nou pla de transports, hem aprovat el projecte de serveis aconseguint la unanimitat d’aquest plenari, hem negociat i signat un conveni amb l’Ajuntament d’Eivissa per potenciar el transport urbà i estam a punt d’acabar els plecs per iniciar la licitació. Hi haurà un increment de serveis molt més important de lo que la passada legislatura es va proposar, apostant de veritat pel transport públic d’Eivissa com a model de mobilitat del futur. Tot això en tan sols tres anys. Els fets parlen per si mateixos”, ha manifestat Torres.
Respecte a les millores al servei d’autobús, el vicepresident segon ha destacat la gratuïtat per les persones refugiades d’Ucraïna, que Eivissa és l’illa de Balears que ha mantingut el nivell de serveis més alt durant tota la pandèmia per la Covid-19 i que s’ha destinat al transport públic 10,59 milions d’euros en dos anys (quan lo normal son aproximadament 3 milions per any).
“I abans de començar la pandèmia, també vam començar a aplicar millores amb modificacions de línies d’autobús per donar millor servei als estudiants d’instituts o a residències on hi havia usuaris amb mobilitat reduïda, responent així a peticions de feia anys que no havien set escoltades”, ha recordat Torres.
A més, el vicepresident segon del Consell Insular d’Eivissa ha afirmat que la gestió aquesta legislatura contra el transport il•legal ha marcat “un punt d’inflexió, passant d’una sensació d’impunitat total a aplicar noves mesures i apostar de veritat per lluitar contra l’intrusisme en les matèries competents de la institució insular i implicant a totes les institucions, i policies locals, i Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, a qui agraïm la seua implicació”.
Finalment, Torres ha recordat que un dels projectes prioritaris: Eivissa Destinació Turística Intel·ligent i Sostenible. “Aquest mateix any ja s’està convertint en una realitat aquest projecte, que implicarà un salt qualitatiu molt important en quant a serveis i informació per residents, visitants i per ses pròpies administracions. Un projecte innovador i transformador per Eivissa”, ha conclòs Torres.