La consellera de Benestar Social i Recursos Humans del Consell Insular d’Eivissa, Carolina Escandell, el director insular del departament, Santiago Marí, i la directora de l’Oficina de la Dona, Tonyi Ferrer, han presentat avui el II Pla d’Igualtat d’Oportunitats per al Personal al Servei del Consell d’Eivissa que es durà demà al ple per a la seua aprovació i que suposa, com ha explicat Escandell, “un pla consensuat, participatiu, ambiciós i realista perquè sigui una ferramenta útil en la recerca de la igualtat entre els diferents departaments del Consell”.
El pla, que inclou 27 mesures enquadrades en sis eixos d’intervenció, començarà a aplicar-se a principis de 2022 a 18 centres de treball de la institució, que sumen un total de 800 treballadors i treballadores entre funcionariat i personal laboral. La seua vigència serà de quatre anys des de la seua aprovació al Ple.
Es tracta d’un document que ha recollit les aportacions que han fet el personal del Consell i els sindicats i que varen ser tractades i estudiades a una Comissió de Negociació que va ser l’encarregada, al llarg del 2020, de recollir aquestes propostes amb les quals es va fer la diagnosi per a la posterior proposta realitzada a través del Pla que s’ha redactat aquest any. El que es vol és “solucionar les carències que s’han detectat i actualitzar així el primer pla que es va elaborar en 2008 i que ja necessitava ser modificat”, ha assenyalat el director insular. “El que volem és assolir la igualtat d’oportunitats i de tracte de dones i homes a la gestió del personal del Consell”.
Entre els objectius específics del pla hi és garantir el principi de presència equilibrada de dones i homes a totes les categories professionals i a tots els llocs de treball, proporcionar la formació interna en matèria d’igualtat, procurar unes condicions laborals equiparables per a tot el personal, assegurar la igualtat d’oportunitats i de tracte per tal que tot el personal gaudeixi dels drets a la conciliació de la vida personal, familiar i laboral, proporcionar un entorn lliure d’assetjament sexual i per raó de sexe i impulsar una comunicació no sexista i un ús inclusiu del llenguatge.
Hi haurà un responsable d’igualtat que s’encarregarà de supervisar l’aplicació de cada una de les mesures i farà un informe de seguiment cada sis mesos.
La consellera Escandell ha agraït a tots els que han fet la seua aportació en l’elaboració d’aquest pla i ha avançat que al llarg de l’any que ve es començarà a treballar en la redacció del Pla d’Igualtat Insular amb la col·laboració dels cinc ajuntaments, administracions públiques amb presència a Eivissa, col·lectius, associacions i tota la societat civil que hi vulgui participar.