El Departament de Medi Rural i Marí iniciarà des de demà un programa d’animació als mercats per promocionar els productes locals d’Eivissa dintre de la campanya ‘Això sí, és d’Eivissa’ de promoció agroalimentària. Per dinamitzar els mercats i fomentar els productes més especials d’Eivissa i les receptes tradicionals nadalenques, el Consell Insular ha organitzat un seguit d’actuacions als mercats d’Eivissa.
El president Vicent Marí, titular del departament, ha explicat que «ara que arriba Nadal, una festa per recollir-se, recuperar les tradicions, s’ha de posar en valor la nostra gastronomia més autèntica on els millors productes eivissencs són a la base de molts plats». Així, fins Nadal, la Xef Raffaella i l’avet Sabino visitaran els mercats per trobar els ingredients de les receptes tradicionals eivissenques de Nadal: sofrit pagès, rostit d’anyell, porcella al forn, gall al forn, calamars farcits, arròs a la marinera i Salsa de Nadal, ben acompanyats de vi i oli d’Eivissa i pa de blat xeixa.
Els dies i horaris previstos són els següents:
- · Es Mercat. Santa Eulària des Riu. Dimarts 14 de desembre. 11.00-13.00 h
- · Mercat Nou. Eivissa. Dimecres 15 de desembre. 11.00-13.00 h
- · Mercat de Sa Cooperativa. Sant Antoni. Divendres 17 de desembre. 11.00-13.00 h
- · Las Dalias. Sant Carles. Dissabte 18 de desembre. 12.00-14.00 h
- · Mercat Vell. Eivissa. Dilluns 20 de desembre. 11.00-13.00 h
En aquestes actuacions, amb un toc d’humor, es promocionaran les receptes tradicionals eivissenques, però també plats originals amb els productes originals: Anyell, porc, el poll pagès, la patata vermella, la sobrassada, el botifarró, les ametlles, l’oli d’oliva, mel de tardor, ous, safrà (no pot faltar al sofrit o a la salsa de Nadal), formatges, melmelades, xocolata de garrova, xarop de garrova, i les fruites de la temporada, taronges, clementines i l’alvocat, un fruit de recent incorporació, però que a Eivissa s’hi ha adaptat perfectament i ofereix un producte de gran qualitat.
«Amb la compra de productes d’Eivissa, a més d’adquirir productes de gran qualitat i aportar els sabors originals als nostres plats, també afavorim la conservació del nostre territori i paisatge, i fem créixer els somnis de molts petits productors i elaboradors que dia a dia s’esforcen perquè puguem tenir al nostre comerç el millor de la terra i la mar», conclou el Consell Insular a una nota de premsa.