@Noudiari/ El Consell d’Eivissa ha presentat avui la incorporació de la gamba vermella, l’escamarlà i el peix fort a la marca «Sabors d’Eivissa». Una iniciativa en favor del producte local i que s’ha presentat conjuntament amb les Confraries d’Eivissa i Sant Antoni i del sector de restauració de la PIMEEF. El president del Consell, Vicent Torres, ha destacat que la gastronomia d’Eivissa és un dels atractius turístics que pot oferir l’illa als visitants, i, a més, per basar-se en productes del sector primari, la seua promoció té repercussions positives sobre l’oferta turística, el sector restaurador, el comerç i el sector primari i agroalimentari d’Eivissa.
Els objectius que es pretenen són fomentar i diferenciar en el comerç els productes del camp i de la mar tradicionals de la illa d’Eivissa que conservin les característiques sensorials i els processos d’elaboració originals, promocionar el seu coneixement vinculat a la gastronomia d’Eivissa i com a atractiu turístic, i respondre a la demanda de la població i dels nostres visitants de facilitar la identificació dels productes autèntics d’Eivissa.
Amb aquesta finalitat el Consell Insular d’Eivissa va registrar la marca comunitària “Ibiza Sabors Eivissa” per als productes de la gastronomia tradicional d’Eivissa i, d’acord amb els sectors professionals, l’havia desenvolupat per a dos productes estrella: la llagosta, llançada amb èxit el passat estiu, i la sobrassada d’Eivissa, etiquetada a partir del novembre de 2015.
Ara la marca s’amplia a altres productes estrella de la mar per a garantir amb l’etiquetatge la frescor i l’origen d’Eivissa com el peix fort, pescat per la flota artesanal com roges (cabracho), déntol (denton) o gall (gallo de San Pedro) així com la gamba vermella i l’escamarlà, pescats en fondària per vaixells d’arrossegament.
Tots aquests productes són molt valorats per la seua qualitat i frescor i formen part de la gastronomia marinera més tradicional com el bullit de peix o els arrossos, i tanmateix incorporats a la cuina més innovadora.
La presentació dels nous productes s’ha fet al Centre Cultural de sa Punta des Molí, en un acte que ha comptat amb la participació de l’alcalde de Sant Antoni de Portmany, Josep Tur, del president de PIMEEF Restauració, Joan Riera, i representants de les Confraries de pescadors.
Durant el mateix, el president del Consell d’Eivissa també ha lliurat la placa identificativa com a inscrits a la marca «Sabors d’Eivissa» als restaurants que s’hi han incorporat aquest 2016: Sa Brisa (Eivissa), Restaurant Cala Carbó (Sant Josep), Can Cires (Sant Mateu), Lips Reartes (Platja d’en Bossa), Es Nàutic (Sant Antoni) i Oleoteca (Santa Eulària).
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.
Funcional Always active
El almacenamiento o acceso técnico es estrictamente necesario para el propósito legítimo de permitir el uso de un servicio específico explícitamente solicitado por el abonado o usuario, o con el único propósito de llevar a cabo la transmisión de una comunicación a través de una red de comunicaciones electrónicas.
Preferencias
El almacenamiento o acceso técnico es necesario para la finalidad legítima de almacenar preferencias no solicitadas por el abonado o usuario.
Estadísticas
El almacenamiento o acceso técnico que es utilizado exclusivamente con fines estadísticos.El almacenamiento o acceso técnico que se utiliza exclusivamente con fines estadísticos anónimos. Sin un requerimiento, el cumplimiento voluntario por parte de tu Proveedor de servicios de Internet, o los registros adicionales de un tercero, la información almacenada o recuperada sólo para este propósito no se puede utilizar para identificarte.
Marketing
El almacenamiento o acceso técnico es necesario para crear perfiles de usuario para enviar publicidad, o para rastrear al usuario en una web o en varias web con fines de marketing similares.
AVISO LEGAL Los contenidos generados por Noudiari se encuentran bajo CC BY-NC 3.0 ES
Noudiari.es, Avinguda Isidor Macabich, 41, 1-B, Eivissa, Illes Balears
redaccion@noudiari.es
Noudiari es un proyecto de La Pitiusa de Internet SL, NIF B57810103. Política de cookies y Declaración de privacidad Hecho con Wordpress