@Noudiari / El Departament d’Agricultura del Consell Insular d’Eivissa organitza demà, divendres 21 de novembre, una jornada sobre les varietats de patata cultivada a Eivissa. En aquesta, es presentaran els resultats d’un estudi d’11 varietats de patata cultivades en dues finques de terra vermella i terra blanca.
La patata és un dels cultius emblemàtics de les zones de regadiu d’Eivissa per la seua importància i reconeixement comercial per la seua qualitat organolèptica, associada especialment a la patata vermella. Ingredient bàsic en la gastronomia tradicional i exportada durant els anys 60 abans de l’arribada del turisme.
Originalment corresponia a una varietat tradicional vermella de carn groga reconeguda com a varietat de conservació, però pràcticament desapareguda. No obstant això, les pràctiques agronòmiques i la utilització de varietats vermelles molt productives però de qualitat inferior poden limitar el diferencial de qualitat associat a la patata eivissenca i que es tradueix en preus superiors a la patata d’altres orígens.
Com a cultiu amb projecció de futur, per la seua productivitat, facilitat de mecanització i qualitat, és necessari mantenir la seua aptitud culinària, motiu pel qual es considera fonamental presentar l’estudi varietal per determinar les varietats que poden respondre a la qualitat culinària exigida per la gastronomia de l’illa, així com les condicions de sòl òptimes.
La presentació, que serà a càrrec del tècnic del Departament Josep Lluís Joan, tendrà lloc a la Finca Experimental de Can Marines en horari de 19 a 21:30 hores.
Apasionante cuestión.