@Noudiari / Dilluns de la setmana que ve se celebra el 39è Curs Eivissenc de Cultura (CEC), Economia i societat avui. El CEC és, des de l’any 1974, un dels esdeveniments culturals més importants que tenen lloc a les Pitiüses en el vessant de la cultura autòctona.
L’Institut d’Estudis Eivissencs, que durant anys ha estat gairebé l’única veu en la defensa de la cultura i llengua pitiüses, amb l’anual Curs Eivissenc de Cultura ha posat a l’abast del públic les opinions més autoritzades sobre els diversos temes tractats. «Un públic amb el nexe comú de la preocupació per la terra i la cultura i per les transformacions socials i de tot tipus experimentades al llarg del temps», segons l’IEE.
El dilatat període de la seua existència ha permès desenvolupar un extens temari que comprèn matèries tan variades com l’ordenació del territori, cinema, art modern, sanitat, sociologia, poesia, ecologia, agricultura, cançó de la terra, problemàtica de la dona, política autonòmica, ensenyament, turisme, energia, toponímia, folklore, història, llengua, geografia, arquitectura, literatura…
La voluntat de l’IEE és proporcionar un moment de reflexió sobre els temes més destacats en les darreres dècades de la història pitiüsa, assumint, al mateix temps, els valors propis i ancestrals de la identitat de les Illes Pitiüses.
Els cursos s’han celebrat a diversos marcs: Institut Santa Maria d’Eivissa, Casa de l’Església, Biblioteca de ‘La Caixa’, la Sala de Cultura de ‘Sa Nostra’, i el Club Diario i s’han complementat amb excursions a indrets interessants des del punt de vista de la temàtica d’algun dels cursos organitzats.
Programa
dilluns 18 de novembre, 20 h
Presentació del CEC 2013 a càrrec del president de l’IEE
Joan Mir Obrador. Els costos de la manca de desenvolupament autonòmic.
Joan Mir Obrador és doctor en Economia per la Universitat de les Illes Balears.
dimarts 19 de novembre, 20 h
Josep Maria Terricabras. Impacte de l’economia en la cultura i la societat.
Josep Maria Terricabras és doctor en Filosofia i Ciències de l’educació per la Universitat de Barcelona i per la Universitat de Münster.
dimecres 20 de novembre, 20 h
Jordi Ortega . La transició ecològica de l’economia: oportunitats per una transició energètica insular.
Jordi Ortega és doctor en Filosofia Social per la Universitat de Frankfurt.
dijous 21 de novembre, 20 h
Lliurament del Premi Baladre 2013
Ferran Navinés; Javier Franconetti. Cicle econòmic: crisi i recuperació.
Ferran Navinés és doctor en Economia per la UB. Javier Franconetti és doctor en Economia Aplicada per la UNED.
divendres 22 de novembre, 19:30 h
Projecció del documental Inside Job. Presentació i sinopsi a càrrec de Carles Fabregat, gestor cultural.
dissabte 23 de novembre, 10 h
Visita guiada a la finca de can Toni d’en Jaume Negre, gestionada en custòdia pel GEN-GOB Eivissa.