@Noudiari/Can Ros, la casa pagesa on s’ubica el Museu d’Etnografia d’Eivissa, al Puig de Missa de Santa Eulària, dins del seu programa d’acollida de grups de visitants en visites concertades i guiades ha rebut la visita d’un grup especial: una associació de sords-cecs, provinents de Huelva, que va planificar un viatge cultural a la nostra illa. Es tracta d’un grup d’unes 12 persones amb necessitats especials, i que viatgen amb els educadors, traductors i acompanyants.
A la seua visita a can Ros, Museu d’Etnografia, s’hi afegiren dos associats de l’ONCE de l’illa d’Eivissa, i després de forma espontània, un altre invident eivissenc.
El Museu d’Etnografia ha treballat diverses vegades amb grups de visitants de la ONCE, que és un col·lectiu molt entusiasta dels viatges culturals i les trobades de socialització. Però en aquesta ocasió, el repte era diferent. A tal efecte, les dues conservadores encarregades del Museu d’Etnografia, prepararen una sèrie d’objectes per tal que poguessin ser tocats i palpats pels visitants, i es varen obrir alguna de les vitrines de la sala d’indumentària, per poder explicar com són els vestits tradicionals i alguns dels elements i costums més antics d’Eivissa.
La visita va transcórrer amb absoluta normalitat, tot i que l’arquitectura de can Ros, dins de la seua estètica tradicional té una mica complicat el tema de l’accessibilitat, atès que vàries sales de la casa estan a diferents nivells, amb escales i graons complicats.
El Museu d’Etnografia intenta dins la mida de les seues possibilitats adaptar-se sempre no només al perfil curricular i temes de preferència de cada grup escolar que planifica la seua visita a can Ros, sinó també als grups en general, amb el clar objectiu d’arribar a tothom, i de fer conèixer les costums i tradicions d’Eivissa tant als visitants locals, com als turistes.