@D.V./ La comissió d’Educació del Parlament ha aprovat avui la proposta de PSOE-Pacte de crear una extensió de l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) a Santa Eulària des Riu, tot i que ha rebutjat la resta de propostes d’ampliació dels estudis i de millors recursos. L’extensió de l’escola s’instal·larà al futur Institut de Santa Eulària, del qual la setmana passada es va posar la primera pedra, que s’espera que pugui estar operatiu pel curs 2015-2016.
Esperança Marí, diputada de la coalició PSOE-Pacte per Eivissa, ha defensat la proposta de creació d’extensió a Santa Eulària: «Es tractaria, senzillament, de fer el mateix que, amb bon criteri, ja s’ha fet a Sant Antoni. Santa Eulària compta amb prou demanda, amb prou població i amb prou potencial turístic com per tenir al nucli de població una extensió de l’EOI”.
No s’estudiarà rus, xinés ni àrab
Com que l’alegria mai és completa, especialment quan es parla de política, Marí ha lamentat el vot del PP en contra a la resta de punts, de petició d’estudis de xinès, rus i àrab a Eivissa, i de més recursos pedagògics al conjunt de centres de les illes. Així mateix, Marí ha recordat la necessitat d’espai que presenta l’EOI d’ Eivissa i la prioritat de poder comptar amb unes noves instal.lacions, sense les quals no es podran atendre les noves demandes en formació que requereix la societat a Eivissa.
Segons Marí, “amb la seua tradicional desídia, el Govern retarda processos que resulten inexorables, inevitables, i que acabaran caient com fruita madura. El que hauria de fer un bon govern és anticipar-se a les situacions límit i dotar les EOI d’allò que necessiten abans que aquestes necessitats tornin a estar desbordades”. Al final, s’ acabaran implantant, els estudis de rus, xinès i àrab a Eivissa. Però anirem per una passa per endarrera, perquè s’implantaran quan l’absència d’aquestes estudis sigui totalment insostenible». La diputada eivissenca considera “molt significatiu” que la Càtedra Melià de la UIB, per exemple, en un estudi recent, mostri clarament que allò que valoren més negativament els turistes que ens visiten és la manca de formació en idiomes dels treballadors del sector turístic.
“Ara no és prioritari”
Per la seva banda, des del Grup Parlamentari Popular s’han felicitat per l’acord i li han tret importància als punts que no s’han pogut aprovat. Així, sobre l’ampliació de l’EOI d’Eivissa amb els idiomes de rus, xinès i àrab, la diputada popular Cati Palau ha manifestat que «pot ser que sigui positiu, però no és el més prioritari». També ha votat en contra del punt en que s’instava al Govern a ‘dotar les escoles oficials d’idiomes de recursos pedagògics necessaris per poder dur a terme les seves activitats en millors condicions’, perquè considerar que “les EOI tenen els recursos humans i materials necessaris per garantir l’ensenyament de qualitat”.
Segons Palau, l’ubicació de l’EOI al nou institut d’Educació Secundària de Santa Eulària, que actualment està en construcció, «possibilitarà multiplicar les possibilitats d’ensenyament així com ampliar l’oferta educativa de l’Escola Oficial en menys d’un any. Tenim constància que l’ajuntament ja ha comunicat a la Conselleria la necessitat que l’EOI comenci el proper curs a impartir classes d’anglès perquè hi ha demanda suficient». “Fins i tot amb uns recursos limitats, el Govern està donant grans passos per millorar les condicions de l’EOI d’Eivissa i per millorar l’oferta formativa a la resta d’illes».