@Marina Ribas / La Seu Universitària de la UIB a Eivissa ha acollit aquest dimecres la presentació del darrer número de l’almanac El Pitiúsper al 2015. L’acte ha estat obert pel president de l’Institut d’Estudis Eivissencs, Marià Serra, que s’ha referit a la publicació com una de les insígnies de l’entitat. Ha donat la paraula a Marga Torres, codirectora de l’anuari, que ha comparat l’elaboració d’El Pitiús amb la de la salsa de Nadal: una mescla de molts ingredients heterogenis que donen com a resultat un producte que agrada molt als eivissencs i formenterers.
Joan Josep Guasch, que fins enguany ha dirigit la publicació que va reprendre l’Institut l’any 1989, ha explicat que, en essència, El Pitiús ha patit pocs canvis però que “la teconologia ha agilitzat el procés de creació” de l’almanac. En aquest número els lectors trobaran articles relacionats amb temes com les rondalles de Joan Castelló, la defensa de la llengua catalana, sobre l’origen de l’uc i una semblança d’Isidor Macabich.
Marià Serra ha tancat l’acte fent referència a algunes dificultats a les quals s’enfronta l’Institut, segurament relacionades amb el canvi de seu de l’entitat, ja que el Bisbat els ha reclamat el local que ocupen des de fa dècades. El Pitiús 2015 ja està a la venda a quioscos i llibreries d’Eivissa i Formentera, acompanyat del calendari de taula amb fotografies del recentment desaparegut fotògraf Josep Maria Subirà al preu de 5 euros.