La Federació Socialista d’Eivissa (FSE-PSOE) ha organitzat unes jornades informatives per donar a conèixer les noves lleis de l’educació, estatals i autonòmica, que tindran lloc els dies 25 i 31 de maig i 1 i 9 de juny a la seu del partit (Via Romana 15, Eivissa). Les jornades, que són obertes al conjunt de la comunitat educativa de l’illa i a totes les persones interessades, comptaran amb la participació de la secretària executiva d’Educació i Universitats del PSOE i diputada al Congrés, María Luz Martínez Seijo; el director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics del Govern de les Illes Balears, Toni Baos; la delegada d’Educació a Eivissa, Marga Ferrer; i el diputat del PSIB-PSOE Enric Casanova. Estaran moderades pel secretari d’Educació de la FSE-PSOE, Vicent Roselló.
Durant les jornades s’explicarà l’abast de les noves lleis estatals (la nova Llei d’Educació, LOMLOE, aprovada el desembre del 2020 i la Llei de Formació Professional, LOOIFP, aprovada el març del 2022) i de la primera Llei d’Educació de les Illes Balears (LEIB), aprovada el març d’enguany.
L’objectiu és «donar difusió i explicar la LEIB dins el nou marc legislatiu estatal», com explica el secretari d’Educació de la FSE. Gràcies a aquestes lleis, «s’ha donat una passa molt important, tant al conjunt de l’Estat com a les Illes Balears, cap d’un model educatiu basat en la inclusió, l’atenció a la diversitat, la qualitat i el reforç del sistema públic d’ensenyament», ha afegit en unes declaracions recollides a una nota de premsa del partit.
Així mateix, les noves lleis d’educació «posen les bases dels principis organitzatius i pedagògics del sistema educatiu, que es basa principalment en l’impuls dels currículums competencials, l’autonomia dels centres i, com no pot ser d’altra manera, l’atenció a tots i cadascun dels alumnes», agrega la nota.
«Es tracta d’un nou marc normatiu que mereix tota la nostra atenció i que volem donar a conèixer amb profunditat», destaca Roselló, remarcant que l’objectiu de les jornades «és aprofundir en el coneixement d’unes lleis que donen resposta a les necessitats de l’educació pública del nostre país i de les nostres illes».