El Consell Agrari d’Eivissa demanarà ajuda a la conselleria de Medi Ambient per combatre la proliferació de serps que ha suposat l’importació d’oliveres des de la Península. Així es va acordar la reunió que va mantenir ahir aquest ens amb el conseller insular d’Agricultura, Antoni Marí, i on es va posar damunt la taula que el Consell d’Eivissa no disposa de competències per actuar contra aquesta plaga.
En la reunió també «es va acordar estudiar una línia específica d’ajudes per productes biodegradables», segons informa el Consell d’Eivissa en un comunicat. A més, «es va reafirmar el compromís de potenciar les marques de qualitat dels productes d’Eivissa i es va informar de la creació del distintiu de gastronomia d’Eivissa, impulsat pel Consell». Antoni Marí considera que «el sector de la gastronomia pot ser un bon dinamitzador del producte de la terra, motiu pel qual, i d’acord amb el Consell Permanent Agrari, es va realitzar un conveni entre el Consell, PIMEEF Restauració i els restaurants adherits per a què s’incloguin un mínim de tres productes amb certificació de qualitat eivissenca en els seus menús, així com incloure aquest distintiu en actes de promoció turística».
En la reunió es nomenaren els representants al Consell Agrari Interinsular (dos titulars i dos suplents), que queda amb la següent representació per part d’Eivissa:
-Titular: Antonio Planells Rosselló, president del Consell Agrari d’Eivissa
– Suplent: José Ribas Cardona, representant de la Cooperativa Agrícola de Sant Antoni
– Titular: Mariano Tur Roig, representant de l’Agrupació de Defensa Vegetal i Sanitària de l’Olivar
– Suplent: Juan Ferrer Prats, representant de l’Associació de Productors Avícoles d’Eivissa