@Noudiari/ Ahir a la tarda va tenir lloc a Sant Agustí, emmarcat en el programa de festes, un taller de ciència dirigit a boixos i boixes a partir de 10 anys.
El taller, organitzat per l’Associació de Vesins de Sant Agustí i impartit per Eva Tur, doctora en Química i amb una sòlida formació i experiència dins la divulgació científica, però també a l’àmbit de la docència -és associada del l’UIB i imparteix ciències experimentals al Grau de Primària, va reunir a la tarda d’ahir més d’una quinzena de participants que pogueren gaudir d’una tarda de ciències d’allò més divertida a l’hora que didàctica.
La segona experiència va fer les delícies de tothom. Seguint les passes del cuiner Ferran Adrià, jugaren amb les reaccions químiques per crear esferificacions de coca-cola.
La darrera experiència tan sols requeria dos ingredients, aigua i “maicena”, per mostrar com reacciona un fluid no-newtonià, és a dir, aquell que no és ni sòlid ni líquid sinó que el seu comportament depèn de la força que s’hi exerceixi, com és el cas de les sorres movedisses.