@Noudiari / Des d’aquesta setmana i fins a finals de setembre, els productes autòctons de la gastronomia tenen un espai promocional al Mercat Vell d’Eivissa.
Després de l’èxit que va obtenir aquesta iniciativa durant els anys 2016 i 2017, torna a posar-se en marxa un espai de difusió de la gastronomia d’Eivissa que enguany, estarà instal·lat tots els dijous i divendres de 18.30 a 21.30 hores.
Aquesta és una iniciativa conjunta del Consell d’Eivissa, l’Ajuntament d’Eivissa amb la col·laboració de les Pimeef. A més, una de les persones que efectuarà les degustacions pertany als programes d’inserció laboral de la Fundació Deixalles, amb la qual s’afegeix un benefici social a l’activitat.
Els productes presentats als visitants seran el flaó, els vins i les herbes eivissenques, el pa pagès amb oli o la sobrassada, que ja varen ser molt apreciats la campanya anterior, i als quals s’han afegit la síndria d’Eivissa, recentment incorporada a la marca Sabors d’Eivissa, l’ametlla torrada i, a mida que arribi la temporada, les varietats tradicionals d’horta d’Eivissa, com el meló eriçó, la pebrera blanca o la ceba vermella.
A més, durant la setmana de les Festes de Santa María i de les Festes de la Terra s’oferiran degustacions de coques tradicionals i ensalada de crostes preparada amb les varietats tradicionals de pebrera blanca i ceba vermella obtingudes de conreu ecològic.
Els dissabte al matí,a més, al Mercat Vell també hi haurà instal·lat un espai per a la promoció del producte ecològic d’Eivissa a càrrec d’Ecofeixes.