@Noudiari / Es presenta a Eivissa el monogràfic Tot Inclòs del 2017 i el seu projecte de documental.
Tindrà lloc el proper dissabte 18 de novembre a les 11,00 hores a la llibreria Sa Cultural.
Des del 2014 el monogràfic Tot Inclòs. Danys i conseqüències del turisme a les nostres illes ha sortit cada estiu per tal de reflexionar sobre la naturalesa de l’activitat turística i com aquesta s’ha imposat en el nostre territori.
Després de realitzar una dotzena de presentacions de l’edició d’enguany a diverses localitats mallorquines, aquesta setmana el presentaran a Eivissa.
Concretament, serà el proper dissabte 18 de novembre a les 11,00 hores a la llibreria Sa Cultural, a la ciutat d’Eivissa.
A continuació de la presentació de la publicació, projectaran el teaser de promoció del projecte de documental que han iniciat, i explicaran la campanya de micromecenatge a través de la plataforma goteo.org que està en marxa.
Aquesta ha assolit el pressupost mínim necessari per tal de tirar endavant el documental i ara es troba en la segona fase per tal d’arribar al pressupost òptim.
Finalment, tractaran d’obrir un debat entre el públic assistent per tal que es posi sobre la taula les implicacions actuals del monocultiu turístic a l’illa d’Eivissa.
Sobre el monogràfic Tot Inclòs
Tot Inclòs, és fruit del treball militant, de l’autogestió i l’autofinanciació.
Amb la intenció de rompre la «Pax romana» entorn el turisme, des d’una perspectiva anticapitalista desde GEN volen alertar de la situació d’emergència ecològica i social a la qual ens aboca, segons el GEN el monocultiu turístic.
En aquest monogràfic es poden trobar »articles sobre la relació del lloguer turístic a Palma amb els desnonaments; sobre l’enèsim boom immobiliari; sobre la brutal extensió del lloguer vacacional;
crítiques a la continuista política del Govern del Canvi; un article sobre la destrucció de Venècia com a ciutat, un avís dels aniquiladors efectes del turisme; articles sobre sostenibilitat i l’absoluta dependència exterior del model balear; reflexions sobre l’ecologisme, el progrés, l’agricultura ecològica i el reformisme polític; sobre la necessitat de posar límits a aquesta disbauxa; articles també que parlen de precarietat laboral i augment de les desigualtats socials: i, finalment un compendi de lluites contra la turistitizació a altres indrets: El Cabanyal, a València, Barcelona,
Lisboa i la Ciutat de les Mallorques», assenyalen desde GEN.
A més, com en altres edicions, les pàgines centrals consten d’una infografia sobre la insostenibilitat del turisme balear.