El ple del Consell Insular de Formentera ha aprovat inicialment la modificació de l’ordenança reguladora del servei d’estacionament regulat de vehicles de tracció mecànica en les àrees i vies públiques dels nuclis urbans de l’illa, ha informat la institució insular en un comunicat de premsa.
La consellera de Mobilitat, Verónica Castelló, ha indicat que les mesures proposades «responen a moltes problemàtiques que es troben dia a dia els residents de l’illa, així com els visitants», per la qual cosa pretenen «que la regulació sigui el més equilibrada possible i que permeti deixar de costat la visió que hi havia entre la població de la seua finalitat únicament recaptadora, especialment sobre el resident».
Entre els canvis que es duran a terme destaca que les places d’alta rotació, denominades places ’15 minuts’, passin a tenir un temps màxim d’estacionament de 30 minuts, la qual cosa es considera un temps raonable «ja que ha quedat demostrat que 15 minuts són insuficients», ha manifestat Castelló.
Una altra de les modificacions plantejades és «ampliar o uniformitzar el temps que els residents disposen per poder estacionar a les places amb tipologia de zona blava a 72 hores». D’aquesta manera, es produiria un estalvi de 4.000 euros anuals per realitzar les diferents modificacions d’horaris per a cada temporada, ja que només s’hauria de fer una vegada, han detallat les citades fonts.
També es modifiquen els períodes d’ampliació de l’estacionament regulat als diferents nuclis urbans de Formentera, de manera que es mantindrà tot l’any a la Savina i de l’1 d’abril al 31 d’octubre a la resta de nuclis urbans de l’illa.
A més, es modifiquen els horaris de pagament de l’estacionament regulat: a la temporada d’hivern (01/11 a 30/04) serà de dilluns a divendres de les 9 a les 14 hores i de les 16 a les 20 hores i els dissabtes de les 9 a les 14 hores; a la temporada d’estiu (01/05 al 31/10) serà de dilluns a dissabte de les 9 a les 14 hores i de les 16 a les 21 hores als pobles i cada dia de les 9 a les 14 hores i de les 16 a les 21 hores a la Savina i es Pujols.
Altres assumptes
D’altra banda, Hugo Martínez ha pres possessió com a nou conseller d’Activitat Física i Esports, després de la renúncia de la seua acta de Javi Tur per motius personals i laborals a principis d’aquest mes.
Així mateix, l’equip de Govern ha donat compte de la modificació del Pla de Mesures Antifrau per a l’execució del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de la institució i s’ha designat el secretari de la corporació, Ángel Custodio Navarro, com a president de la Comissió Antifrau del Consel; a la coordinadora dels serveis jurídics de la corporació, Paola Sales, com a presidenta suplent, i a Marta Vila, lletrada de la corporació, com a secretària.
El ple insular també ha donat llum verda al projecte executiu per a la urbanització i adequació de sa Roqueta, una actuació amb la que es pretén «suprimir les barreres arquitectòniques, dotar el vial d’accessibilitat universal i embellir la zona d’una forma adequada amb l’entorn i el medi ambient». El termini de l’obra serà de cinc mesos i el pressupost d’una mica més de 1,5 milions d’euros, han detallat des de la institució.
El ple ha aprovat així mateix una proposta plantejada pel Grup Socialista relativa a la signatura del codi ètic de la nova corporació, que van plasmar els consellers a l’inici de la sessió plenària, i una proposta transaccionada per l’equip de Govern en la qual s’insta el Govern balear a aprovar el decret pel qual es desenvolupa el règim especial de prestació dels transports marítims entre les Illes Balears per ser un assumpte estratègic per a l’illa de Formentera.
En aquesta proposta també s’insta l’Executiu autonòmic a iniciar de manera urgent el corresponent expedient administratiu per a garantir els serveis a primera i última hora per a l’any 2023, com ha succeït en anys anteriors, i a promoure una actualització de la Llei d’ordenació del transport marítim de les Illes Balears a la realitat actual amb participació del Consell Insular de Formentera i el sector social i empresarial de l’illa.
Entre altres iniciatives, també s’han aprovat una proposició relativa a la transparència i a la informació pública en la web del Consell insular, una proposició perquè el Govern balear continuï defensant la llengua catalana i una proposta per a la inclusió de l’alga Bataphora en el catàleg d’espècies exòtiques invasores.