@Noudiari/El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Patrimoni ha presentat avui les IV Jornades d’Estudis Locals Joan Marí Cardona.
Segons ha explicat la consellera de Patrimoni, Susana Labrador, “des de l’any 2011 el Consell de Formentera ha organitzat aquestes jornades, com a cicle anual de conferències dedicades a promoure la investigació en el camp del patrimoni cultural de Formentera”.
Les jornades tendran lloc la pròxima setmana, entre el dilluns l’11 i el divendres 15 d’abril. Totes elles a les 20.30 hores a la Sala d’Actes de l’àrea de Cultura.
Conferències
La primera conferència serà dilluns “L’estudi de les comunitats prehistòriques de Formentera a partir de l’anàlisi funcional d’artefactes lítics i ossis”, de Maria Bofill Martínez, doctora per la Universitat Autònoma de Barcelona, especialitzada en arqueologia, beneficiària de la beca d’investigació del Consell Insular de Formentera de 2014.
La segona serà dimarts i es titula “S’Espardelló I: un derelicte del segle III dC enfonsat en aigües de Formentera” de Javier Rodríguez Pandozi i Sebastià Munar Llabrés. La tercera serà dimecres i la farà l’historiador formenterer, Santiago Colomar, “Formentera, base de corsaris nord-africans en una frontera oblidada (1571-1650)”.
El dijous la doctora Olga Cardona Guasch oferirà la conferencia “Els camins i les servituds de pas”, i la darrera xerrada serà divendres “Aproximació a la toponímia de Formentera”, d’Enric Ribes Marí.
La consellera de Patrimoni ha explicat que aquest any com a novetat el Centre de Professorat de Formentera ha inclòs el cicle de conferències dins de l’oferta formativa per al personal docent, de manera que la Conselleria d’Educació del Govern de les Illes Balears reconeixerà els crèdits a aquelles persones interessades que assisteixin a les sessions.
La responsable del centre a Formentera, Ariadna Soler, ha destacat l’interès que la proposta ha suscitat entre el professorat de l’illa.
El tècnic de Patrimoni, Jaume Escandell també ha estat present en la presentació.