@Noudiari/ El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Ambient, informa que durant el primer mes de posada en marxa de la prova pilot de recollida selectiva de matèria orgànica als grans productors del nucli urbà de Sant Francesc, entre el 19 de juny i el 23 de juliol, s’han recollit 26.494 Kg. als 47 establiments que hi participen.
La mitjana diària de recollida és de gairebé una tona, segons han explicat des del Consell de Formentera.
La consellera de Medi Ambient ha agraït la col·laboració de tots aquests establiments que «a poc a poc van millorant les dades d’aquest tipus de reciclatge», segons ha destacat.
Aquest projecte compta amb la col·laboració del Grup Leader, i és una prova pilot per veure els resultats que donaria la implantació de la recollida selectiva de matèria orgànica entre els grans productors de l’illa de Formentera, com establiments de restauració, bars, cafeteries, supermercats, peixateries, carnisseries, floristeries, així com l’Hospital de Formentera i l’Escoleta Municipal.
A més, en les darreres setmanes s’han adherit noves empreses situades al polígon industrial. Cada productor disposa d’uns petits contenidors especials que el servei de recollida de fems recull porta a porta cada vespre. Amb aquesta prova es donen passes per complir els objectius del pla director de residus que actualment s’està tramitant, segons ha recordat Aguilera.
La consellera de Medi Ambient ha valorat de forma molt positiva «com s’està desenvolupant el servei de recollida que ha tingut en general molt bona acollida per part dels establiments adherits».
Així mateix, Daisee Aguilera ha animat que els establiments continuïn realitzant la recollida selectiva, i ha agraït la seva col·laboració, «ja que amb el seu gest contribueixen a una millor gestió dels residus», segons ha declarat. La campanya està supervisada per una informadora ambiental que també fa feina per millorar el reciclatge de les altres fraccions.
recogerla separadamente esta muy bien.
tratarla para obtener compost de calidad es lo siguente. resembrar plantas adaptadas con este compost es lo ultimo.a me olvidava. limitar el numero de visitantes es orioritario asi no se generan tantos rediduos. no quiero ni pensar que si esto es la organica que toda llega en barco que debe se ser el resto de las otras fracciones.
lo dicho limitar el numero de visitantes de forma sostenible para las generaciones futuras y los residentes