@Noudiari/ El Consell Insular d’Eivissa, juntament amb la Pimeef, han organitzat les primeres Gastro Jornades de la Mar i de la Terra, que es celebraran a partir d’aquest divendres 25 d’abril i que s’allargaran fins el proper 8 de juny. L’objectiu d’aquesta activitat és la promoció de la marca Sabors d’Eivissa com un distintiu de qualitat que posi en valor la matèria prima autòctona i la gastronomia de l’illa. Així, es destacarà el producte local, des del peix i l’anyell fins els vins o les postres.
Aquesta activitat comptarà amb la participació d’uns 50 restaurants i es dividirà en dos fases: d’una banda les jornades de la Mar tendran lloc entre el 25 d’abril i el 4 de maig. Durant aquest període, s’oferiran menús i una ruta de tapes basats en el gerret, el gató, la rajada o la gamba vermella, entre d’altres. D’altra banda, del 8 de maig al 8 de juny es celebraran les jornades de la Terra i el protagonista serà l’anyell d’Eivissa. A més, també s’oferiran postres típics com el flaó i la greixonera.
Els establiments que col·laboren en aquesta campanya ofereixen plats tradicionals de la gastronomia eivissenca com el bullit de peix, la borrida de rajada, la frita de calamar, el gerret escabetxat o l’arròs de gerret amb pinya de col, passant per el sofrit pagès o el bullit de carn.
La consellera de Turisme, Carmen Ferrer, ha animat tothom a participar en aquestes jornades, tant als eivissencs com als visitants, ja que permeten degustar sabors típics d’Eivissa a preus econòmics (els menús oscil·len entre 20 i 30 euros i les tapes a 5 euros) en llocs emblemàtics de l’illa.