El Recinte Firal d’Eivissa acull la fira d’hostaleria i restauració Horeca Balears, que per primera vegada es du a terme a Eivissa. Aquest esdeveniment, que s’adreça a professionals del sector de l’hostaleria i la restauració, tendrà lloc fins demà, dia 18 de març, i es va inaugurar ahir, tal com va recollir Noudiari.
En representació de la Conselleria d’Educació i Formació Professional assistiren a l’acte d’inauguració el director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, Antoni Baos; la delegada d’Educació d’Eivissa i Formentera, Margalida Ferrer; la cap del Servei de Planificació i Participació, Olivia Caballero de Segovia; i la directora del Centre de Formació, Innovació i Desenvolupament de Formació Professional de les Illes Balears, Maria Isabel Alzamora (CInFP-IB).
La participació amb un estand en aquesta fira és «una gran oportunitat per a donar a conèixer els estudis que ofereix la Conselleria d’Educació i Formació Professional amb relació a la família professional d’hoteleria i turisme», destaca la Conselleria d’Educació a una nota de premsa. En paraules del director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, Antoni Baos, “trobades com aquestes permeten crear sinergies entre la comunitat educativa i les empreses més representatives del sector, alhora que permet als alumnes i futurs professionals conèixer les últimes tendències. La participació en aquesta mena d’esdeveniments estreny llaços i acosta la realitat del món laboral a les aules”.
Un estand per assessorar i informar sobre l’FP
Els alumnes i els professors de tres centres d’Eivissa que ofereixen formació professional ocupen un estand per a donar a conèixer els estudis i les possibilitats que ofereix l’FP. En aquest sentit, els centres participants en l’edició d’Horeca d’Eivissa són l’IES Balàfia (Sant Joan de Labritja), l’IES Sa Serra (Sant Antoni de Portmany) i l’IES Isidor Macabich (Eivissa), centre aquest darrer que durant l’acte inaugural va mostrar les seves competències professionals tot oferint un tast d’elaboracions.
Durant els tres dies de la fira, els alumnes realitzaran showcookings i mostraran les habilitats adquirides, tant en els estudis de cuina com en els de serveis en restauració. Irene Muntaner Roig, alumna de l’IES Isidor Macabich, va ser l’encarregada ahir de realitzat el primer showcooking a l’escenari de la fira, on va mostrar les seves competències i la importància que té la seva formació.
Així mateix, l’estand també compta amb el personal de l’Institut de les Qualificacions Professionals de les Illes Balears (IQPIB), que informa sobre el procés d’inscripció per a l’avaluació de competències de fins a 20 acreditacions, a través de les quals els professionals del sector poden convertir la seva experiència en un certificat oficial que acredita els seus coneixements.