@Noudiari/ «El paisatge d’Eivissa al plat», aquest és el lema del ‘II Fòrum Professional de Gastronomia de la Mediterrània’, que se celebrarà dilluns15 de maig a l’Ibiza Gran Hotel, de 10 a 19 hores, i que comptarà amb xefs de restaurants que sumen un total de vuit estrelles Michelin. Aquest esdeveniment, obert al públic i gratuït, forma part del programa d’activitats de les Jornades Gastronòmiques #IbizaSabor17, que organitzen el Consell Insular d’Eivissa i la Fundació per a la Promoció Turística, en col·laboració amb PIMEEF Restauració. El president del Consell i de la Fundació Turística, Vicent Torres, clourà el Fòrum a les 19 hores.
El programa de l’esdeveniment comptarà amb la presència dels següents xefs:
Paco Pérez: Reconegut xef català que suma cinc estrelles Michelin, dos al restaurant Miramar (Llançà, Barcelona), dos més a Enoteca de l’Hotel Arts de Barcelona i una cinquena a 5-Cinco, la seua aposta a l’Hotel Das Stue de Berlín (Alemanya). La seua gastronomia s’inspira en el menjar i els productes frescos de la Mediterrània.
Germans Torres: Si l’any passat ens van explicar la seua experiència com a cuiners en el tancament de les Jornades Gastronòmiques, en aquesta ocasió vénen per primera vegada a cuinar a l’illa. Tenen una estrella al seu restaurant Dos Cielos (Barcelona) i el seu programa ‘Torres en la Cocina’, de La 1 de TVE, és un dels més seguits.
Pepe Solla: Una estrella en el seu restaurant Casa Solla (Galícia) i molts establiments repartits per tot el país, amb l’Oceà Atlàntic sempre per bandera. Destaca per la seua cuina marinera, amb tocs contemporanis, i la seua absoluta devoció pel producte.
Toni Roselló: Aquest cuiner eivissenc, de Sant Antoni, forma part de l’equip d’innovació de A’Barra (Madrid), restaurant que recentment ha obtingut una estrella Michelin amb el seu original proposta de degustació de cuina contemporània al voltant d’una barra.
A més d’ells, es desplacen a l’illa especialment per a aquesta II edició del Fòrum els següents xefs:
Begoña Rodrigo, xef del restaurant La Salita (València) i guanyadora de la primera edició del concurs televisiu de cuina professional Top Chef (Antena 3).
Fernando Sáenz, de l’Obrador Grate i Heladería dellaSera (La Rioja), més conegut com «el xef del fred».
Santi Taura: Els crítics asseguren que el seu restaurant de Lloseta (Mallorca), que porta el seu nom, és el que té major llista d’espera d’Espanya. Recupera receptes oblidades i les actualitza, sempre utilitzant com a base el millor producte balear.
Rubén Valbuena, que elabora formatges artesans a la granja Cantagrullas (Valladolid). És conegut com «el formatger de xefs amb estrella Michelin».
A ells se sumarà un important cartell de xefs d’Eivissa, que prepararan davant del públic receptes tradicionals i plats contemporanis, sempre amb el producte de l’illa com a eix principal, així com historiadors, agricultors i ramaders, entre d’altres.
Mercat de productors
El Fòrum incorporarà també un mercat de productors, que permetrà conèixer en profunditat els aliments i begudes més destacats que es generen a l’illa. Seran els mateixos productes que, majoritàriament, s’utilitzaran per cuinar tant els xef locals com els forans.
La presentació de l’esdeveniment anirà a càrrec de dos dels majors especialistes en gastronomia del nostre país: José Carlos Capel, president del certamen Madrid Fusión i crític d’El País, i Julia Pérez, crítica gastronòmica de Traveler i altres mitjans, i també impulsora de Madrid Fusión.
Tots dos, així mateix, són fundadors del portal Gastroactitud.com i membres de la Reial Acadèmia de Gastronomia. A l’esdeveniment també hi assistiran nombrosos mitjans de comunicació nacionals i alguns internacionals, tant generalistes com especialitzats en restauració.
Reivindicar les tradicions i els costums
L’objectiu del ‘Fòrum Professional de Gastronomia de la Mediterrània’ és reivindicar la cultura, les tradicions i els costums d’Eivissa, a través de la gastronomia, alhora que donar a conèixer la seua diversitat de productes i potenciar l’illa com a destinació turística gastronòmic.
El programa del fòrum estarà estructurat en blocs, en els quals es parlarà de temes com els molins i el pa pagès, l’horta, el formatge elaborat amb herba de formatjar o les receptes oblidades de la infància.
Els sabors dolços també tendran protagonisme i, per descomptat, el món de la mar. Precisament, la gran aposta del Fòrum serà sensibilitzar sobre la importància de la posidònia i la seua protecció, a través d’un canal que arriba a tanta gent com és la gastronomia.
El ‘II Fòrum Professional de Gastronomia de la Mediterrània’ s’organitza amb la col·laboració de l’Ibiza Gran Hotel i l’empresa de maquinària, climatització i fred industrial Can Fred. Amb només dos edicións, aquesta iniciativa del Consell d’Eivissa constitueix un esdeveniment gastronòmic anual de referència a l’illa i concentra en un sol dia i en un únic lloc, xefs, productors i tots els sabors d’una illa que potencia així la seua aposta com a destinació turística gastronòmica.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.
Funcional Always active
El almacenamiento o acceso técnico es estrictamente necesario para el propósito legítimo de permitir el uso de un servicio específico explícitamente solicitado por el abonado o usuario, o con el único propósito de llevar a cabo la transmisión de una comunicación a través de una red de comunicaciones electrónicas.
Preferencias
El almacenamiento o acceso técnico es necesario para la finalidad legítima de almacenar preferencias no solicitadas por el abonado o usuario.
Estadísticas
El almacenamiento o acceso técnico que es utilizado exclusivamente con fines estadísticos.El almacenamiento o acceso técnico que se utiliza exclusivamente con fines estadísticos anónimos. Sin un requerimiento, el cumplimiento voluntario por parte de tu Proveedor de servicios de Internet, o los registros adicionales de un tercero, la información almacenada o recuperada sólo para este propósito no se puede utilizar para identificarte.
Marketing
El almacenamiento o acceso técnico es necesario para crear perfiles de usuario para enviar publicidad, o para rastrear al usuario en una web o en varias web con fines de marketing similares.
AVISO LEGAL Los contenidos generados por Noudiari se encuentran bajo CC BY-NC 3.0 ES
Noudiari.es, Avinguda Isidor Macabich, 41, 1-B, Eivissa, Illes Balears
redaccion@noudiari.es
Noudiari es un proyecto de La Pitiusa de Internet SL, NIF B57810103. Política de cookies y Declaración de privacidad Hecho con Wordpress