@Noudiari/Les Jornades Gastronòmiques del Porc són ja una cita anual, promoguda per l’Asociación de Restauradores de Santa Eulària (ARSE) en col·laboració amb l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu, que enguany celebra la seva cinquena edició i que es realitza coincidint amb les setmanes prèvies al Nadal.
De fet, aquesta edició començarà el proper dilluns, 28 de novembre, i es perllongarà fins al 22 de desembre. El proper dijous 1 de desembre es realitzarà una recreació de les matances al restaurant Can Pep Salvadó, a la carretera d’es Canar i, posteriorment, a partir de les 13:30 h. es realitzarà una degustació a preus populars de frita, arròs de matances i cafè caleta a la plaça d’Espanya.
El principal objectiu d’aquestes jornades és el de difondre la tradició i cultura pròpia, posant en valor un costum eivissenc: les matances. Així mateix, també ho és el d’ensenyar la variada gastronomia dels restaurants de Santa Eulària.
El porc és un producte que té una infinitat de possibilitats culinàries, el que permet que una gran varietat de restaurants pugui participar en les jornades abordant des de la cuina més tradicional fins a la més elaborada, passant per altres que duen a terme les seves receptes més internacionals. Enguany hi participen els establiments Can Cosmi, Asian Road, Bluefish, El Naranjo, Celler Can Pere, El Nido, Can Pep Salvadó, Royalty, Baccaro i Sal Marina.
En aquesta cinquena edició, hi participen una desena de restaurants, que realitzaran menús diaris, de dilluns a divendres, migdia i nit (a la nit, a elecció de cada un dels restaurants) i que estaran compostos per un entrant, un plat principal i postres, en els quals, almenys, un dels dos primers plats ha de tindre com a protagonista el porc. El preu del menú és de 15 €, begudes no incloses.
Amb aquesta campanya es vol seguir consolidant un calendari de campanyes anuals que posin en valor la gastronomia de Santa Eulària, així com les particularitats de cada un dels restaurants, oberts als mesos d’hivern.