@Noudiari / La Universitat Oberta per a Majors (UOM) de la UIB, amb la col·laboració del Consell Insular de Formentera, l’Obra Social “la Caixa” i el Govern de les Illes Balears, inicia el cicle de conferències Aprendre no té Edat a Formentera. Aquest divendres 8 de maig, a les 17.00 hores, al Centre Social de Sant Ferran, tindrà lloc la conferència inaugural Cants de tradició oral a Eivissa i Formentera, a càrrec del doctor Jaume Escandell.
El programa té per objectiu difondre que no hi ha edat per aprendre, i les conferències es pronunciaran a Sant Francesc, Sant Ferran, i també a La Mola. Després de la conferència inaugural, el 22 de maig al centre de majors de La Mola, i en horari sempre de 17h a 18:30h, serà el torn de la conferència El que s’ha de saber de les herències, de la doctora Olga Cardona. La setmana següent, el 29 de maig, a la mateixa hora, el doctor Jaume Vadell parlarà a Sant Francesc d‘Agricultura Ecològica.
El mes de juny Josep L. Joan parlarà a Sant Ferran de Les tradicions rurals d’ahir: llavors de futur per al camp d’Eivissa i Formentera, el dia 19 de juny, que serà la darrera conferència abans d’aturar pels mesos forts d’estiu. A la represa, el 18 de setembre, a Sant Francesc, serà el torn de la conferència El vi saludable, a càrrec del doctor José M. Escalona.
Al mes d’octubre hi ha previstes dos conferències. El dia 2 a Sant Ferran, també a les 17h., Els topònims de Formentera al llarg de la història de la cartografia, a càrrec de Josep A.Prats, i el dia 23, a Sant Francesc, Músiques instrumentals de transmissió oral a les Pitiüses, a càrrec del doctor Jaume Escandell, la mateixa persona que obre el cicle. Totes les conferències són obertes al públic en general.
Aquest tipus de jornades son bones per es nostres majors pero també per es que (encara) no ho som tant, ja que es sa millor manera de mantendre es patrimoni de cultura oral de sa nostra illa.