@Noudiari / A la seu de l’Institut d’Estudis Eivissencs, a les 20 hores d’aquest dijous, ha tengut lloc l’acte de presentació del darrer exemplar de la revista Eivissa. Ha obert l’acte el president de l’Institut, Marià Mayans, que ha remarcat que s’ha aconseguit ja fa uns anys la periodicitat semestral de la publicació, fet que ha agraït als codirectors Carles Torres i Enric Ribes, i a totes les persones col·laboradores.
Enric Ribes ha destacat els 45 anys de vida de la revista Eivissa des de la seua represa i els 865 articles que hi ha aparegut des d’aleshores ençà, que ha definit, per la seua magnitud i varietat temàtica, com l’embrió de la posterior Enciclopèdia d’Eivissa i Formentera. I ha reflexionat sobre la possibilitat de treure simultàniament la versió en paper i digital, fet que han de decidir, ha remarcat, els socis i les sòcies de l’Institut.
Fanny Tur ha repassat la variació d’articles d’aquest número: n’hi ha sobre sociolingüística, cultura popular, art, història moderna i contemporània, poesia, narrativa… Ha reivindicat la importància dels arxius, tant dels digitalitzats, com el «paper del paper», és a dir dels arxius convencionals.
Ha remarcat la importància de la troballa d’Antoni Ferrer a l’Arxiu Històric de la ciutat d’Eivissa de nova documentació sobre l’origen de l’església i el retaule de l’església de Jesús que obre aquest número d’Eivissa.
També ha comentat, com a curiositat, la presència de pare i fill en aquest exemplar: La portada de Carloandrés i l’article «Cent anys de pintura a Eivissa», del gestor cultural Andreu Carles López Seguí, el seu fill.
Ha conclòs dient que és un número en què hi ha «molt per llegir, molt per gaudir i molta i molt bona feina feta».
Aquest número corresponent al primer semestre de 2017, ja està a la venda a quioscos i llibreries i els socis i les sòcies de l’Institut el reben gratuïtament.