@Noudiari/ Segons les dades publicades per Red Eléctrica, la demanda elèctrica de Balears es va situar en 464.930 MWh durant el mes d’octubre, un 3,4% més que el mateix mes de l’any anterior. Per altra banda, en l’acumulat de l’any la demanda elèctrica ha baixat un 3,6% amb una demanda de 4.846.442 MWh.
“El descens de la demanda elèctrica total és un fet positiu perquè implica una major eficiència en l’ús dels recursos naturals, atès que la pràctica totalitat de l’energia procedeix de fonts no renovables, importades d’altres països i causants de l’efecte hivernacle”, han declarat des de Som Energia.
“Les energies renovables es mantenen però són molt minoritàries”
Segons Som Energia, “l’energia elèctrica produïda per fonts renovables segueix essent molt minoritària”. En l’acumulat dels nous mesos de 2013 fins setembre, les energies renovables a les Illes Balears va suposar el 2,5% del total. “Es tracta d’una producció molt escassa que ens situa a la coa dels països de la Unió Europea i molt enfora dels objectius marcats per a l’any 2020, quan el 20% de l’energia primària ha de procedir de fonts renovables”, han afirmat des de la cooperativa de consumidors i usuaris Som Energia.
Per concloure, els grups locals de la cooperativa Som Energia a les Illes Balears han considerat que les mesures regulatòries que es pretenen establir a l’àmbit estatal i autonòmic “no afavoreixen el desenvolupament de les energies renovables i la seva descentralització cap a la ciutadania”.