@Noudiari / La diputada de la coalició PSOE-Pacte per Eivissa, Esperança Marí, ha presentat sengles preguntes al conseller de Salut i a la consellera d’Educació del Govern de les Illes Balears relacionades amb l’atenció als infants que pateixen malalties de llarga durada i que estan hospitalitzats o, per prescripció mèdica, les passen al seu domicili.
Marí ha recordat que “a la passada legislatura va existir un Servei d’Atenció Educativa Domiciliària, que comptava amb una persona encarregada, a Eivissa, per atendre les illes Pitiüses. Es tractava d’un servei per a infants amb malalties de llarga durada, que no podien assistir regularment als seus centres educatius”. La diputada recorda que “amb les retallades, aquest servei va desaparèixer, i actualment els infants d’Eivissa i de Formentera que pateixen malalties de llarga durada no són atesos convenientment”.
Tenint en compte la dotació del nou Hospital de Can Misses, Marí va demanar al conseller de Salut sobre la implantació a Eivissa d’una Aula Educativa hospitalària. La resposta del conseller va ser que els infants amb hospitalitzacions llargues, ara mateix, són a son Espases, però Marí recorda que, “amb els nous serveis, previsiblement, hi haurà infants amb períodes d’hospitalització més llargs, també a Eivissa, en un futur pròxim”.
Posteriorment, Marí va demanar a la consellera d’Educació al voltant del Servei d’Atenció Educativa a Domicili (SAED). Segons la diputada eivissenca, “a Eivissa es podria articular un servei combinat, tenint en compte que no hi ha un gran nombre d’infants amb hospitalitzacions llargues o que necessitin durant molt de temps atenció a domicili. Bastaria recuperar l’antic servei i convertir-lo en un servei combinat, que tant pogués atendre infants a domicili com a l’hospital”.
La diputada de la coalició PSOE-Pacte per Eivissa ha celebrat “la disposició del govern a recuperar aquest servei, del tot necessari per a infants que no es troben en condicions d’assistir als seus centres educatius, per motius de salut”, afegint-hi que “no es pot deixar sense atenció els infants que es troben en aquestes condicions”. La diputada eivissenca, així mateix, considera excessivament llarg el període de trenta dies perquè els infants que pateixen malalties puguin ser atesos a domicili. “S’hauria de revisar el període, perquè, per a un infant en edat escolar, trenta dies sense escolarització són molts”, ha remarcat.