@Noudiari/ Esperança Marí, diputada de la coalició PSOE-Pacte per Eivissa al Parlament de les Illes Balears, ha demanat en el ple del Parlament de les Illes Balears a la nova consellera d’Educació, Núria Riera, la retirada definitiva del TIL. Marí ha afirmat que considera que “el mer canvi d’una consellera per una altra no resol en absolut el problema que aquest govern ha generat dins el món educatiu, especialment si tenim en compte que el president Bauzá ha dit que està disposat a continuar mantenint el TIL”. La diputada eivissenca considera “molt sorprenent” que Bauzá vulgui mantenir el TIL, “tenint en compte les sentències del Tribunal Superior de Justícia de les Balears, l’última de les quals anul·la l’ordre que desenvolupa el projecte”.
Esperança Marí ha aprofitat la seva intervenció al Parlament per demanar la retirada definitiva del TIL, “un projecte que ha comptat amb l’oposició de la immensa majoria de la comunitat educativa de les Illes Balears”. “No consultar la Universitat no és una qüestió de forma, sinó de fons, i de respecte a l’Estatut d’autonomia. També deixa clar el Tribunal que l’equilibri entre català i castellà no està en fer les mateixes hores en cada llengua, sinó a corregir, a través de més classes en català, el desequilibri existent en la nostra societat. Això sí que va en la línia del que marca el nostre Estatut”, ha subratllat la diputada.
“El president no respecta els trets d’identitat de les nostres illes”
Marí ha considerat “màxim responsable del desori que viu el món educatiu a les Illes Balears el president José Ramón Bauzá, que és qui hauria d’assumir les responsabilitats polítiques de les sentències sobre el TIL. Per a la diputada de Pacte per Eivissa, la clau de tot aquest caos és que “en realitat, el Govern de les Illes Balears, amb el president al capdavant, no respecta els trets d’identitat de les nostres illes, i fa tot el que pot per esborrar-los o per diluir-los”.
La diputada de PSOE-Pacte per Eivissa considera que, “tenint en compte l’última sentència del TSJB i el caos causat dins el món educatiu, no hi ha altra possibilitat que abandonar definitivament el TIL i tornar a la situació anterior, és a dir, al Decret de Mínims que estava vigent des de l’any 1997 i que comptava amb el consens de les diferents formacions polítiques, i de governs de signe polític diferent”.