La Federació Socialista d’Eivissa (FSE-PSOE) es suma un any més a les reivindicacions del Dia Internacional de l’eliminació de la violència contra les dones i participarà activament en els actes organitzats per les diferents institucions i el moviment feminista. Als ajuntaments de l’illa i al Consell d’Eivissa, el PSOE impulsarà o donarà suport a declaracions institucionals i mocions que denuncien la situació de violència que pateixen les dones pel fet de ser dones i que ja s’ha cobrat 1.118 vides des de l’inici dels registres oficials l’any 2003.
Enguany, la FSE se suma a les diferents campanyes de denúncia i conscienciació amb l’eslògan ‘Digues prou’, que té com a objectiu interpel·lar a tota la ciutadania per tal que aturin qualsevol comportament sexista o violent que puguin detectar al seu entorn. ‘Malauradament, les assassinades són només la punta d’un iceberg que està compost, des de la base, de molts de comportaments discriminatoris i vexatoris que fan que una part de la societat interioritzi que les dones són inferiors i que es pot disposar d’elles o dels seus cossos’, denúncia el secretari general de la FSE, Josep Marí Ribas.
Des del PSOE, enguany es posarà especialment el focus en la renovació del Pacte d’Estat contra la violència de gènere, que acaba la seua vigència l’any que ve, i en la construcció d’una massa crítica cada vegada més ampla per aconseguir l’abolició de la prostitució, una pràctica que cosifica i mercantilitza les dones i que ha de ser rebutjada i erradicada de la nostra societat.
En el marc d’aquesta campanya, que es difondrà principalment per xarxes socials, des de la Secretaria d’Igualtat del partit també s’ha organitzat una xerrada que porta com a títol ‘Masculinidad y Violencia’ i que serà impartida per Enrique Sánchez, psicòleg especialista en violències contra les dones. Aquesta xerrada, que tindrà lloc el pròxim 3 de desembre a les 19 h a la seu de la FSE, està oberta a qualsevol persona interessada en la temàtica i té com a objectiu reflexionar sobre la relació que tradicionalment ha tingut la masculinitat amb el poder i la demostració d’aquest a través de la violència i ens ajudarà a detectar com aquests processos encara estan vigents en la nostra cultura i manera de relacionar-nos.