@Noudiari / El conseller d’Agricultura del Consell Insular, Antoni Marí, ha assistit aquest matí a la presentació de la marca Sabors d’Eivissa per a la sobrassada i la llagosta. Ho ha fet acompanyat de diversos representants de les confraries de pescadors, a més de representants l’Associació de Carnissers i de la de Restauració. Marí ha destacat que un dels principals objectius de la legislatura ha set «posar en valor productes de la nostra terra», i ha destacat altres iniciatives com la Fira de Sabors del Camp i de la Mar o la del gerret.
La gastronomia d’Eivissa és un dels atractius turístics que pot oferir l’illa als visitants i, a més, la seua promoció té repercussions positives sobre l’oferta turística, el sector restaurador, el comerç i el sector primari i agroalimentari de l’illa.
D’una banda, la sobrassada d’Eivissa està elaborada de forma tradicional a partir de porcs criats a l’illa, i alimentats a base del sacrifici principalment a partir de cereals i garroves com a factor de qualitat que aporten les característiques de la carn. D’altra banda, la llagosta és la «gran desconeguda d’Eivissa, tot ser un crustaci tradicionalment pescat a les nostres costes». La netedat de les aigües on es pesca i la frescor del producte permeten oferir un producte de gran qualitat.