@Noudiari / La regidora de Comerç, Maria Ramon, ha presentat aquest matí les novetats de la Fira Marinera Medieval que aquest 2014 arriba ja a la seva cinquena edició. A la presentació també han estat presents la regidora de Cultura, Sara Ramon, Mayte Selles, de Géminis Servicios Temáticos, organitzadora del certamen, i Toni Ribas ‘Micolau’, de l’Associació Amics del Llaüt.
La inauguració de la fira és demà dijous 25 de setembre a les 18 hores i durarà fins diumenge al vespre. Enguany, el visitant trobarà 120 parades que s’instal·laran al llarg del Passeig de la Mar, des del moll del pescadors fins la platja de s’Arenal, amb una oferta de productes molt variada: artesania amb cuir, ceràmica, orfebreria en directe, menjar artesà com formatges o embotits. Com a novetat, també hi haurà el xou d’un mag i no hi faltaran les exhibicions de falconeria i grups d’animació.
La regidora de Comerç, Maria Ramon, ha destacat la consolidació que ha aconseguit aquest certamen que va néixer amb la idea d’oferir un atractiu més per als turistes i allargar la temporada. En aquest sentit, la Fira Marinera de Sant Antoni “se sent molt per la península i per fora, ha calat, i la gent hi vol venir”, ha explicat Sellés. De fet, en
aquesta edició l’organització ha hagut de rebutjar sol·licituds de paradistes perquè no es vol massificar el mercat.
D’altra banda, la regidora de Cultura, Sara Ramón, ha explicat que l’Ajuntament organitza un concert musical com a activitat complementària a la fira. Serà un concert del Cor de Can Blau, integrat per 50 veus, que actuaran diumenge dia 28 a les 20.30 hores a l’església de Sant Antoni. El títol del concert és ‘Aires Medievals’ amb peces d’aquesta època.
I una altra de les activitats que complementaran la fira ve de la mà de l’Associació d’Amics del Llaüt que aquest any repeteixen la seva col·laboració i organitzaran una mostra d’embarcacions antigues al pantalà d’Es Nàutic amb demostracions de la feina de mestre d’aixa. El 2013 s’hi van exhibir 12 embarcacions i en aquesta edició es preveu que en pugui haver deu, entre elles l’emblemàtic ‘Bohemio’ de l’any 1914, “molt representatiu de Sant Antoni”, segons ha explicat Toni Ribas ‘Micolau’, o el ‘San Jaime’, un balandra del 1932 que fou el correu entre Eivissa i Formentera.