@Noudiari/ El Butlletí Oficial de les Illes Balears va publicar dissabte 27 les bases que regiran el procediment obert per seleccionar persona física o jurídica per a l’explotació del bar de Can Botino. Es tracta d’un plec de condicions que ha estat treballant durant els darrers mesos la Regidoria de Participació Ciutadana, que ha posat al dia les instal·lacions, ha comprat nou mobiliari i ha fet els estudis econòmics necessaris per tal de poder treure a concurs públic l’obertura d’aquest espai.
Característiques
El bar de Can Botino està ubicat a l’edifici d’aquest mateix nom del carrer de Pere Tur, 1. Té 175,86 metres quadrats i consta de l’espai propi de bar-cafeteria, magatzem, terrasses exteriors i serveis per a homes i dones. L’Ajuntament el cedirà al futur explotador amb instal·lació elèctrica, subministrament d’aigua, enllumenat i climatització, a més de mobiliari nou d’interior i exterior i alguns estris.
L’adjudicatari haurà de complir un horari mínim de dilluns a divendres de 7.30 a 15.30 hores i obrir tot l’any. La majoria del producte que ofereixi haurà de ser procedència eivissenca o, en el seu defecte, balear, i haurà d’estar disposat a acollir els esdeveniments de caràcter cultural i gastronòmic que li demani el propi ajuntament.
Els possibles interessats en la gestió d’aquest espai tenen 30 dies naturals des de la publicació de l’anunci al Boib per presentar les seves ofertes.
El cànon anual que hauran d’abonar és de 250 euros mensuals (3.000 euros anuals) i el contracte es signarà per un període de dos anys amb possibilitat de pròrroga per altres dos.
Els futurs gestors d’aquest espai podran també oferir servei per a les bodes que es celebrin als espais municipals de l’Ajuntament d’Eivissa, així com plantejar una programació anual d’activitats que la institució es compromet a contribuir a difondre per tal que aquest espai pugui ser conegut pel major nombre possible de persones.
Boned ha volgut destacar l’esforç realitzat per tal que la gestió d’un espai públic com aquest es determini mitjançant un procediment obert. «Entenem que és la línia de feina que s’ha de portar per a tots els espais públics on hi ha un rendiment econòmic per a una persona o una entitat privada. S’han d’obrir convocatòries per a que tothom pugui accedir amb les mateixes garanties i dins d’un procediment públic i transparent», ha explicat Boned, que ha avançat que ja s’està fent feina per a que, aviat, es pugui iniciar un procediment semblant per al bar del barri de Platja d’en Bossa que està buit i que ha set objecte d’una reforma recent per part de l’Ajuntament d’Eivissa per poder posar-lo al dia.