@Noudiari/ La V edició del cicle de conferències ‘L’aventura de educar en família’ s’iniciarà el dia 8 de febrer amb la participació del jutge de menors de Granada Emilio Calatayud, una figura molt coneguda arrel de la seva implantació de càstigs formatius i imaginatius per a substituir les penes de presó o multes.
La segona conferència l’oferirà el professor de l’UIB Jordi Pich, que es centrarà en aspectes lligats a la nutrició. En tots dos cassos les conferències tindran lloc al Palau de Congressos, s’iniciaran a les 19.30h, són obertes a tot el públic i gratuïtes, encara que amb limitació d’aforament per qüestions de seguretat. La sessió inicial també tindrà lloc a les 19.30h al Palau de Congressos i, per primera volta, suposarà la impartició d’una de les conferències del cicle en cap de setmana.
El jutge de les sentències sorprenents
Aquest canvi, imposat per les obligacions del jutge Calatayud, segurament serà una bona noticia per a moltes persones interessades a sentir les consideracions d’aquest veterà magistrat, conferenciant sol·licitat i autor de llibres que ha aconseguit fama per alguns dels càstigs que ha plantejat com ara patrullar juntament amb la Policia Local per haver-hi conduit temeràriament, tenir contacte amb víctimes d’accidents de trànsit per circular sense permisos, o ajudar els bombers després d’haver estat sorprès cremant papereres, entre d’altres.
Al cas del professor Pich, es tracta d’un dels creadors del Centre Català de la Nutrició de l’Institut d’Estudis Catalans i la seva tasca com a psicòleg s’ha centrat en la nutrició com a element d’interès públic per la seva importància social. Els hàbits de consum alimentari i la seva relació amb els nous usos socials formaran part de la seva conferència, que tindrà lloc el 21 de febrer.
‘L’aventura d’educar en família’ és una iniciativa dels Serveis Socials i és complementària a les Escoles de Mares i Pares, que tenen com a objectiu un treball de prevenció i informació, donar pautes per a millorar la comunicació i la relació familiar, oferir pautes per a ajudar a resoldre dubtes i conflictes dins l’entorn familiar i facilitar tècniques educatives que ajudin a potenciar el paper dels pares i de les mares, com també formar amb tècniques de mediació de conflictes entre progenitors i fills.