@Noudiari / El Consell de Formentera, a través de la Conselleria de Patrimoni Cultural, informa que la propera setmana, entre el dilluns 7 i el divendres 11 d’octubre, tindrà lloc la novena edició de les Jornades d’Estudis Locals Joan Marí Cardona. Totes les conferències se celebraran a la sala d’actes del Centre de Dia (al costat de l’hospital), a partir de les 20.15 hores.
Com ha explicat la consellera de Patrimoni Cultural, Raquel Guasch, «es tracta d’unes jornades multidisciplinàries que ofereixen un contengut molt important i exhaustiu, que també ha de servir com documentació per la institució sobre la història de Formentera».
El programa de conferències és el següent:
-Dilluns, 7: Monedes sense gent? Les fulus i els dirhams andalusins primerencs a Formentera (s.VIII-X). A càrrec de Félix Retamero Serralvo, historiador i profesor de Ciències de l’Antiguitat i de l’Edat Mitjana a la Universitat Autónoma de Barcelona. Ha col·laborat amb l´Enciclopèdia d´Eivissa i Formentera i és directiu de l’Asociación Española de Numismática i col·laborador de la seua revista ‘Gaceta numismática’.
-Dimarts, 8: Henri Quillé: recerca sobre l’hàbitat a Formentera. A càrrec de Guillem Aloy Bibiloni, doctor en Teoria i Història de l’Arquitectura a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona i guanyador del premi d’arquitectura Ciutat de Palma.
-Dimecres, 9: Sa Senieta, una història sota la calç dels seus murs A càrrec de Sergio Moreno Torres, arqueòleg que a més ha col·laborat en la documentació de fosses comunes a les Pitiüses.
-Dijous, 10: L’Enciclopèdia d’Eivissa i Formentera: una obra de dos pobles
A càrrec de Felip Cirer Costa, catedràtic de Llengua Catalana i Literatura i director de l’Enciclòpedia d’Eivissa i Formentera.
-Divendres, 11: La necròpolis de sa Tanca Vella. Un exemple de la població de Formentera dels segles IV-V dC A càrrec de Maria Eulalia Subirà de Galdàcano, doctora en Biologia Humana i professora associada a la Unitat d’Antropologia Biològica (Universitat Autònoma de Barcelona).
Com en anteriors edicions, el Centre de Professorat de Formentera ha inclòs el cicle de conferències dins de l’oferta formativa per al personal docent, de manera que la Conselleria d’Educació del Govern de les Illes Balears reconeixerà els crèdits a aquelles persones interessades que assisteixin a les sessions..