@Noudiari / El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, el conseller de Medi Rural, Bartomeu Escandell, juntament amb el gerent de la Cooperativa del Camp, Carlos Marí, i el seu president, Jaume Escandell, així com la delegada de l’Ibanat a les Pitiüses, Carolina Rodríguez, han visitat avui migdia les feines de cultiu que la Cooperativa del Camp està realitzant per primera vegada a la finca de Can Marroig.
Jaume Ferrer ha destacat que aquesta és una finca “emblemàtica” de Formentera que sempre havia estat relacionada amb l’activitat agrària. El president ha recordat que el seu cultiu “es va abandonar amb l’arribada del turisme, i que des que el Govern balear la va adquirir el Consell volia poder tornar a donar-li el seu ús tradicional”.
Prova pilot Aquesta setmana la Cooperativa del Camp ha sembrat les primeres dues hectàrees amb cereals autòctons “per poder fer farratge i subministrar-lo als formenterers que ho necessitin”, segons ha explicat el gerent de la Cooperativa, Carlos Marí. Marí ha anunciat que pròximament en la finca del Can Marroig faran “una prova pilot de plantació d’herbes aromàtiques”.
Per part seva, el conseller de Medi Rural ha recordat l’aposta que ha fet la institució per recuperar el camp en els darrers anys. Al març de l’any 2015 es va refundar la Cooperativa del Camp de Formentera.
Des de llavors s’ha subvencionat la seva tasca, segons ha explicat Escandell, amb accions concertades que ascendeixen a 400.000 euros, també s’ha construït de la Nau de la Cooperativa i s’ha adquirit maquinària, per valor de devers 1.000.000 euros.
“L’objectiu de totes les accions que se segueixi amb l’impuls de l’activitat primària a l’illa” ha declarat. Recordem que el maig de 2016 es va signar conveni de cessió per donar-li un ús agrícola a la Finca de Can Marroig entre el Consell, el Govern balear i l’Ibanat (finca propietat de l’Ibanat).