@Noudiari / Des del passat 7 de novembre, el Consell Insular d’Eivissa conjuntament amb la conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca del Govern Balear, està realitzant una sèrie de jornades informatives sobre la situació actual de la Xylella Fastidiosa a Eivissa, així com sobre les bones pràctiques agràries per evitar la seua afectació.
Les dues primeres xerrades s’han realitzat a Sant Miquel i a Forada.
El proper dimarts 14 de novembre seran a Eivissa, a les 18,00 hores, a la Sala de Plens del Consell Insular.
El dijous 16 de novembre serà el torn de Sant Joan de Labritja, serà a les 19, 00 hores al Saló d’actes de l’Ajuntament.
A Santa Gertrudis arrivarà aquesta jornada informativa el dimarts 21 de novembre a les 18, 00 hores, al centre d’exàmens de conduir.
El torn de Sant Llorenç serà el divendres 24 de novembre a les 18,00 hores, al centre d’interpretació d’Es Amunts.
Les darrers xarrades seran el dijous 30 de novembre a Sant Jordi, a les 18,00 hores, a les oficines municipals, el dilluns 4 de desembre a Sant Carles, a les 19,00 hores, al centre parroquial i el dijous 7 de desembre a Sant Mateu, a les 20,00 hores, al centre polivalent.
Recordem que la Xylella Fastidiosa és un bacteri de quarantena de recent detecció a les nostres Illes.
El gran nombre d’hostes que presenta, més de trescents, lligat a la no presència de símptomes específics o l’absència d’ells, fa difícil el seu control.
Al nostre territori afecta a espècies que formen part del nostre paisatge com l’olivera, l’ullastre, l’ametler, la vinya, la figuera, els cítrics, fruiters o el romaní i espècies molt emprades en jardineria com ara baladres, mimoses, lavandes, polígales o westringia.
Les jornades informatives donaran informació de la situació actual de la plaga, de reconeixement de possibles símptomes i de pràctiques agràries per prevenir l’afecció pel bacteri.