@Noudiari/ Sant Antoni celebrarà aquest dissabte la fira de la llagosta, la gamba i el peix d’Eivissa. Es tracta de la primera fira gastronòmica per donar a conèixer els peixos i mariscs més preuats de les nostres costes.
Protagonistes
Els protagonistes d’aquesta cita són la llagosta i els peixos forts com la roja, la círvia o el déntol, pescats a poca fondària per petites barques amb arts tradicionals com el palangró (palangrillo) i el tresmall (tresmallo). Especies de gran tradició pesquera a Eivissa molt preuades en plats com el bullit de peix, el guisat de peix o l’arròs amb llagosta.
La fira vol donar a conèixer els productes estrella de les nostres costes i la seua gastronomia d’una forma lúdica i didàctica. Així hi haurà degustació de tapes i una arrossada popular de llagosta i marisc.
‘Show cooking’
A més, cuiners i pescadors mostraran la preparació de plats en el ‘show cooking’, com era un antic viver de llagostes, amb la visita a sa cova de ses Llagostes, la feina dels artesans a la mostra d’artesania tradicional i, per als més petits, tallers infantils sobre la pesca.
Amb la base dels peixos i mariscs d’Eivissa, 7 restaurants juntament amb les confraries de pescadors de Sant Antoni i d’Eivissa donaran a degustar tapes populars a 5 euros en un exercici de recuperació de receptes tradicionals i de reinterpretació per part de chefs innovadors.
Els horaris
Des de les 11,30 fins a les 16,00 hores tendrà lloc la degustació de tapes amb marisc i peix d’Eivissa i des de les 12,00 hores i fins les 15,00 hores, l’envelat de Sant Antoni acollirà el ‘show cooking’. Per altra banda, a las 11,30 i a les 12,30 haurà excursions amb barca amb parada a sa cova de ses Llagostes, mentre que l’arrosada tendrà lloc a les 15,00 hores. A partir de les 15,30 hores la primera fira gastronòmica estarà animada per la música de Bluesmafia i els Saligardos.