@Noudiari / L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia convoca per al proper dissabte, 26 d’octubre, el I Concurs Gastronòmic Popular de la sal, dins el programa d’actes de la IV Fira de la Sal, que se celebra del 25 al 27 d’octubre a Sant Jordi de ses Salines.
Per aquest certamen culinari es vol convidar a les colles i grups a elaborar receptes amb la sal com a principal element de l’elaboració. El concurs forma part de les activitats programades en torn a la gastronomia de la sal, amb diverses exhibicions de cuiners com Felipe de la Peña i Paco Marí, que reproduiran la recepta tradicional dels ossos amb col, o Juan Marí, que exposarà tècniques de cocció a la sal, i Ibiza y Formentera Agua de Mar, que presentarà diversos còctels amb aigua marina. A més de les creacions dels concursats, l’Ajuntament organitza una degustació gratuïta d’ossos amb col.
En quant al certamen gastronòmic, s’han previst dues categories per als participants, una on hauran de preparar una recepta tan tradicional de la gastronomia eivissenca com són els ossos amb col i una categoria lliure en la què els cuiners aficionats podran oferir qualsevol plat amb l’únic requisit de la sal com a element característic.
Els equips poden inscriure’s a una o a les dues categories que valoraran els jutges per optar a algun les lots de productes eivissencs amb què es guardonarà als millors cuiners. Per fer-ho han d’enviar un correu electrònic a comerc@santjosep.org indicant el nom de la colla, una persona responsable i la recepta del plat o tapa que prepararan.
Val a dir que el jurat tendrà en compte l’ús d’ingredients de producte local i de temporada en qualsevol de les receptes. En aquesta primera edició, que des de la regidoria de Comerç de Sant Josep es vol que sigui una festa per a participants i assistents, les colles podran compartir les seves elaboracions amb el públic. De fet, l’Ajuntament facilitarà coberts, plats i gots per servir les tapes o racions, que es podran vendre a dos i quatre euros, respectivament.
Així, els participants podran recuperar part del cost dels ingredients per a les seves receptes. Això sí, se’ls demana que elaborin un mínim de 50 racions de cada un dels seus plats i n’hauran de reservar un per a la degustació que ha de fer el jurat.
Tots els equips estan convocats el proper dissabte a les 10 hores a la plaça de Sant Jordi, on hi haurà les casetes i taules instal·lats per als concursants.