L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha celebrat a Sant Jordi l’última trobada del programa Àgora, en el qual l’equip de govern convoca a la ciutadania a una trobada oberta en la que s’expliquen les iniciatives realitzades a cada zona del municipi però, principalment, es convida als vesins i vesines a traslladar las seves reivindicacions i necessitats per detectar els problemes que més preocupen a la població. A més dels residents al poble saliner, també estaven convidats a participar entitats i residents de Sant Francesc i Platja d’en Bossa.
En aquesta trobada, presidida per l’alcalde, Ángel Luis Guerrero, es varen presentar als vesins els projectes previstos per la reordenació del centre de Sant Jordi, amb actuacions com la reforma de la plaça del poble, la integració de l’avinguda dels Saliners amb la trama urbana i la extensió fins a Can Raspalls i la connexió amb el municipi d’Eivissa del carril bici que va de Can Guerxo fins el CEIP Sant Jordi. Aquesta important transformació també contempla la connexió amb Platja d’en Bossa des de Sant Jordi amb un sender per a vianants i ciclistes i una pasarella sobre l’autovia de l’aeroport. L’alcalde va anunciar també que s’acaba de signar el conveni de cessió de tres solars de 17.000 metres quadrats «que permetran incrementar els aparcaments al poble en prop de 500 places que poden estar disponibles en el termini d’un mes».
Precisament la falta d’aparcaments i la necessitat d’un major control de la zona blava varen ser les principals queixes dels vesins, a més d’algunes situacions particulars on es demanava restringir l’estacionament de vehicles i la reconversió del sentit de trànsit d’algun carrer, que la tinent d’alcalde de Governació, Pilar Ribas, es va comprometre a analitzar amb la unitat de Mobilitat de la Policia Local.
Guerrero també va explicar els assistents l’estat de tramitació de les normes urbanístiques que afecten els diversos nuclis del municipi, com el Pla Especial de Protecció de Sant Jordi, que espera poder presentar en breu, i la suspensió del planejament municipal, que tramita el Consell d’Eivissa.
Quant a la primera part de la reunió, el tinent d’alcalde d’Obres Públiques, Pere Ribas, va detallar les principals inversions realitzades en aquest mandat, en que s’han asfaltat més de 30 carrers de Sant Jordi, amb un pressupost anual de al voltant de mig milió d’euros, a més de la majoria dels vials de Sant Francesc. Entre les principals inversions al viari públic, Ribas va destacar la reforma del carrer de la sindicalista Margalida ‘Llogat’ i la que actualment està en marxa al carrer Murtra, on s’inverteixen prop de 2,2 milions d’euros entre Eivissa i Sant Josep. Altres de menor cost però igualment destacades han estat la millora del Camí des Cavallet o el carril bici al carrer de Vicent Serra.
A més d’aquestes actuacions, en aquest mandat s’ha dotat Can Burgos d’un ampli espai per a mascotes amb una zona de pipican i la construcció d’un parc incluisiu amb una zona d’oci i esport. En l’àmbit cultural i patrimonial, s’ha iniciat la restauració i recuperació de la plaça de la sal de la Xanga i s’ha implantat un sistema d’accès restringit per reduir el pas de vehicles per aquest indret, a més de la adquisició del terreny pel futur centre cultural de Sant Jordi i la futura conversió en casal de jóvens de Can Pere Casetes, un cop es rebi la cessió d’aquesta antiga casa pagesa.
Pel que fa a les instal·lacions esportives, es va recordar la important inversió feta a Can Guerxo, amb la renovació del parquet i la coberta, tot i que aquesta última actuació està sent revisada per l’empresa, com va explicar el regidor d’Edificis Municipals, Josep Guasch. Pendent d’acabar aquesta actuació, està adjudicada la instal·lació d’una coberta de plaques solars que serà la més gran del municipi. A més, es va donar compte de les inversions demanades pels vesins a través dels pressupostos participatius, com la construcció de la pista d’skate que s’ha fet també a Can Guerxo i la implantació de para-sols als parcs infantils, entre altres.