L’Ajuntament de Sant Josep i el CSIC han organitzat un tast de xocolata, un activitat que servirà per resoldre dubtes com si és el mateix la xocolata que el cacau i que es realitza dins del marc del projecte de divulgació ‘Ciutat Ciència’, impulsat per aquest centre i altres 54 municipis, ha informat el Consistori en un comunicat de premsa.
«Encara que milions de persones a tot el món consumeixen xocolata diàriament, la majoria desconeix que aquest producte és valuós gràcies al cacau, el seu ingredient principal. El descobriment recent que el cacau és ric en compostos com els polifenols (amb propietats antioxidants i antiinflamatòries) ha estimulat la recerca dels seus efectes beneficiosos sobre la salut. Però, és el mateix la xocolata que el cacau?», han plantejat.
En el taller ‘La xocolata, un plaer saludable amb condicions’, les investigadores de l’Institut de Ciència i Tecnologia dels Aliments i Nutrició (ICTAN) del CSIC Mª Ángeles Martín i Marta Messies resoldran qüestions relacionades amb les falses creences entorn d’aquest aliment. Serà el divendres, 6 d’octubre, en el centre cultural de Can Curt, a Sant Agustí, i en el local social de l’Associació de Majors de Sant Jordi, a les 12.30 i a les 19.30 hores.
Durant l’activitat es repassarà la història del cacau i s’explicarà quins dels seus components poden tenir un efecte beneficiós per a l’organisme segons les evidències científiques. «Totes les recerques realitzades han confirmat que el cacau aporta una gran quantitat de compostos amb propietats cardioprotectores i, per tant, la seva ingesta pot ajudar a protegir la nostra salut cardiovascular», ha afirmat Martín.
La part pràctica consistirà en un tast de xocolates a la qual estan convidades totes les persones assistents. Les investigadores els ensenyaran a degustar amb els cinc sentits diferents tipus de xocolata i a apreciar la qualitat de cadascun pels seus aroma, tacte, sabor, aspecte i so en partir les unces, han explicat les citades fonts.