@Noudiari / Després d’haver cridat l’atenció ja fa un any sobre la problemàtica de l’aigua i d’haver col·laborat en la creació de l’Aliança per la Gestió Sostenible de l’Aigua, SOS H2O Assosiació per la defensa del Aigua, ha presentat formalment inscripció al registre autonòmic com a agrupació sense finalitat de lucre amb les següents finalitats:
1.- Reivindicar l’accés a l’aigua i al sanejament per a totes les persones, independentment del lloc de residència, nivell adquisitiu o altres factors que puguin resultar un impediment per accedir a aquest Dret Humà reconegut per la resolució 64/292 de l’Assemblea de les Nacions Unides Cridar l’atenció sobre la necessitat d’una gestió i aprofitament racional i sostenible de l’aigua.
2.- Reclamar la gestió sostenible dels recursos hídrics, des d’una perspectiva del cicle complert de l’aigua, la qual cosa implica l’ús racional de les masses d’aigua naturals que n’assegurin el manteniment i el bon estat qualitatiu, la distribució i l’ús eficient de l’aigua, l’estalvi i la reutilització i els usos successius.
3.- Posar en valor el paper dels recursos hídrics en la cultura rural tradicional, i manifestada en pous, fonts, molins, sènies, safareigs, sèquies i altres elements del patrimoni etnològic i cultural illenc.
4.- Reclamar l’accés a aigua de qualitat adequada per a la continuïtat del sector agrícola, formador i mantenidor del paisatge. Aquesta accés només és possible mantenint en bon estat els aqüífers i de reutilitzant adequadament l’aigua depurada.
5.- Reivindicar l’aigua com a recurs públic indispensable per a la vida i les activitats econòmiques, i no com una oportunitat de negoci
6.- Reclamar una gestió i planificació de l’aigua transparent, participativa i pública.
7.- Representar els drets dels usuaris de les aigües urbanes o altres abastiments equivalents davant les Administracions públiques i ens privats de gestió, coordinació, representació o altres accions relacionades amb l’aigua.
Per aconseguir aquestes finalitats, es desenvoluparan les activitats següents:
· Activitats informatives i divulgatives: xerrades, conferències, taules rodones, articles, publicacions en mitjans físics i electrònics, o per altres mitjans.
· Activitats participatives i formatives: reunions, tallers, cursos i altres mitjans participatius o formatius sobre aigua i sanejament.
· Activitats reivindicatives: convocatòries públiques d’actes de reivindicació i protesta per abusos, il·legalitats o mals usos de l’aigua i els recursos hídrics.
· Presentació d’al·legacions davant les Administracions en exposicions públiques d’actuacions que puguin afectar els recursos hídrics o l’aigua.
·Assistència i participació en reunions i altres convocatòries representant els drets dels usuaris de les aigües urbanes o altres abastiments equivalents davant les Administracions públiques i ens privats de gestió, coordinació, representació o altres accions relacionades amb l’aigua.
· Denúncia de mals usos, abusos o il·legalitats relacionades amb l’aigua i els recursos hídrics