La pesca és una de les fonts principals d’ingredients per a la nostra gastronomia. No obstant això, el coneixement tradicional vinculat a les espècies tradicionals, la seua temporalitat i els usos culinaris s’ha quedat a les mans de la gent major, mentre les noves generacions s’han habituat a un consum de peix més funcional, amb espècies foranies i formats de més ràpida elaboració i, sobre tot, sense espines.
Per aquest motiu i en el marc de la Fira del Peix i del Marisc d’Eivissa, les confraries de pescadors d’Eivissa i el Consell Insular d’Eivissa varen iniciar el 3 de maig un cicle de tallers de cuina a les tres escoles de Formació Professional que imparteixen el Grau Mitjà de Cuina i Gastronomia per donar a conèixer les espècies tradicionals d’Eivissa i el seu ús culinari.Amb aquesta sessió finalitzam el cicle de tallers de cuina de peix als 3 centres de Formació Professional vinculats amb la cuina.
Aquest dia toca la gamba vermella, Aristeus antennatus, una de les estrelles de la nostra cuina, i, per contrastar, les espècies menys conegudes com la gamba blanca, el gambussí o l’escamarlà. Son especies que no estan a la cuina tradicional eivissenca però es pesquen a les costes d’Eivissa a profunditats superiors als 400 m, de manera que els vaixells de la nostra flota no les pescaven.
Al taller de cuina, Matthieu Savariaud mostrarà com treure el millor profit de la gamba vermella a la cuina a més de posar en valor davant dels futurs cuiners altres crustacis menys coneguts i que, per aquest motiu, no es venen a Eivissa per no tenir sortida comercial.