Un centenar d’estudiants de primària de les escoles de Formentera han participat durant aquesta setmana i la passada en la campanya “Bussejant amb na Posi”, organitzada per l’Associació Vellmarí, i que compta amb la col·laboració de les àrees d’Educació i Medi Ambient del Consell de Formentera.
Aquesta activitat inclou un taller marí i una experiència de busseig a la mar amb ulleres i aletes. “L’objectiu és inspirar els infants i joves i ensenyar-los el valor de les praderies de la posidònia i la biodiversitat de la mar Mediterrània”, segons ha explicat Cristina Ozores, directora d’educació marina de l’Associació Vellmari i educadora de National Geographic.
Per la seua part, la consellera d’Educació, Susana Labrador, ha agraït als organitzadors que duguin endavant aquesta activitat a Formentera “perquè així, d’una manera totalment pràctica, mostren als estudiants la importància de tenir cura del nostre mar”. En aquest mateix sentit s’ha pronunciat el conseller de Medi Ambient, Antoni Tur, que ha assegurat que “és bàsic que la consciència ecològica es fomenti des de ben petits, per treballar des de la base per un món més sostenible”.
La setmana passada varen realitzar l’activitat estudiants del CEIP El Pilar i del CEIP Sant Ferran de ses Roques.
Els pròxims dijous 9 i divendres 10 de juny es capbussaran alumnes del CEIP Mestre Lluís Andreu.
Els joves reben instruccions de l’activitat abans d’anar a l’aigua en el taller teòric, després, per grups i acompanyats d’instructors de busseig, biòlegs i educadors mediambientals, fan un recorregut en una zona amb praderies de posidònia superficial on poden observar els detalls de la planta i la biodiversitat que l’envolta, com ara castanyoles, donzelles, anfossos o estrelles de mar.
L’Associació Vellmarí va editar un llibre titulat Bussejant amb na Posi que també s’ha repartit a les escoles en altres edicions. Aquest any se’ls farà arribar de manera digital. Així mateix, als escolars que hi ha participat se’ls entrega un pòster de record.