@Noudiari/ El departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca del Consell Insular ha organitzat per demà una classe magistral de sofrit pagès a la que assistiran alumnes de l’Escola Municipal de Formació de Santa Eulària. El mestre serà Toni Marí, propietari del restaurant Ca’s Pagès, on tindrà lloc la formació.
Aquesta classe, que començarà a les 9.30h i finalitzarà a les 11.30h, s’inclou dins de les primeres Jornades Gastronòmiques de l’Anyell d’Eivissa. «L’anyell és la ramaderia més característica d’Eivissa, estretament vinculada al camp, el seu paisatge i la gastronomia tradicional», expliquen des del Consell.
El sofrit pagès és un dels plats estrella de la cuina eivissenca i està associat a temps de festa i celebració com Nadal o bodes. Conté, entre altres ingredients del camp d’Eivissa, anyell, i és, com defineix el cuiner Toni Marí, un plat de paciència, de llarga elaboració i molt meticulós en la selecció i preparació de cada ingredient. Serà l’oportunitat de conèixer els secrets d’un plat de preparació complex en temps i dedicació, que s’han heretat de generació en generació de pagesos.