@Noudiari / Una gran Trobada oberta al públic que tindrà lloc el proper 24 de març, i que es durà a terme a l’àrea de pícnic de Can Pere Mosson, és la primera de les activitats previstes pel Grup d’Educació Alternativa (GEA) per tal de celebrar el seu primer aniversari.
A més d’aquesta gran trobada, el GEA ha previst excursions familiars amb portabebès i el manteniment quinzenal de l’hort de Can Toni d’en Jaume Negre, a càrrec d’avis i infants, dins el marc del seu projecte Grans i Petits. Unes jornades intergeneracionals on persones majors i infants han treballat junts en la creació, sembra i manteniment d’un hort a la finca ecològica en custodia gestionada pel Grup d’Estudis de la Natura, GEN.
Entre altres, activitats, també es duran a terme trobades al parc per teixir i fer ganxet (primavera y tardor) i la posada en marxa del punt de trobada Cri-ar-T per a la formació envers la primera infància, així com diferents xerrades i converses sobre criança.
Tal i com destaca, la seva presidenta, Emma Segura, “les tres activitats estrella son la trobada oberta, el manteniment de el projecte de contacte intergeneracional i sostenible Grans i Petits i, especialment, el començament de Cri-ar.T que seran punts de trobada en els quals s’intercanviarà informació sobre temes concrets al voltant de la criança que s’aniran plantejant”. La temàtica s’ha dividit en dos grans grups: de la concepció als tres anys, amb temes com cóm ser puntual amb un bebè o la importància dels pares (homes) en la criança. Al segon grup, que comprèn dels 4 als 7 anys, es tractaran temes com l’art a la criança o cóm saber detectar i llegir informació substancial als dibuixos del teu fill.
El GEA es va constituir formalment el dia 16 de febrer de 2017 amb la firma de disset persones que la inauguraven com a sòcies fundadores. Avui, un any després, el GEA té més de 30 persones associades i un registre de més de 65
simpatitzants.
Al llarg del seu primer any de vida, el GEA, que se centra en la primera infància, etapa dels 0 als 7 anys, ha obert un camí cap a la normalització i el coneixement per part de la societat eivissenca de les Mares de Dia i ha ofert una altra visió de la infància i la importància de tenir-ne cura des d’una perspectiva més àmplia i conscient.
Durant aquest any el GEA, mitjançant quatre grups de treball, ha dut a terme diferents activitats i col·laboracions com la I trobada oberta al públic, excursions de famílies i la creació del mencionat hort gestionat per avis i infants.
Igualment, ha participat a diferents indrets com la III Fira del Mercat Social de Palma, la XIII Trobada d’Educació per a la Vida, el Festival Hello Winter d’Atzaró o el I Mercat Social d’intercanvi de Jesús.