L’Ajuntament d’Eivissa ha prsentat avui la Primera Fira Marinera d’Eivissa junt amb el Consell Insular d’Eivissa i la Confraria de Pescadors d’Eivissa, un projecte que vol donar valor al producte local i de proximitat. El dia 16 de novembre es celebrarà una diada on tots els amants de la cuina es podran apuntar a un concurs gastronòmic per preparar un guisat de peix. La participació serà com a grup, penya o associació i les sol·licituds es podran fer fins dia 13 de novembre escrivint a info@peixnostrum.com.
A les 11.30 hores, un llaüt de pesca desembocarà al port d’Eivissa fent el tradicional brulat de corn i a continuació es farà una cercavila fins al Mercat Vell.
A les 12.00, la Confraria durà a terme diversos tallers relacionats amb el món de la mar mentre que les penyes de cuiners comencen a elaborar els seus plats. Tendran fins les 14.00 hores per fer les seves elaboracions el qual serà qualificat per un jurat amb una puntuació de l’1 al 10 tenint en compte els següents aspectes:
- Presentació.
- Originalitat del plat.
- Caràcter tradicional del plat.
- Dificultat en la seva elaboració.
- Ús d’ingredients propis de la gastronomia eivissenca.
- Gust i aroma del plat.
L’ús d’espècies locals de peix serà obligatori per aquest concurs, preferentment peixos de roca així com vaques, cap-roigs, variades, sards, morenes o molls.
A les 14.30 hores es servirà un arròs popular amb beguda a càrrec de la Cooperativa Ramadera Eivissenca per 10 euros. La venta de tickets es podrà fer a la Confraria de manera anticipada o al Mercat Vell el dia de l’esdeveniment.
A les 15.30 hores, el grup musical Summer Life oferirà un concert.
Finalment, a les 16.30 es farà el lliurament de premis. Els tres millors plats rebran una targeta val per poder consumir a la peixateria Peix Nostrum valorat en 350 euros per el guanyador, 200 el segon lloc i 100 al tercer. A més, cal tenir en compte que les persones que vagin caracteritzades amb elements mariners rebran un obsequi sorpresa.
L’Ajuntament posarà a disposició de cada participant una carpa de tres metres per dos mestres, tres taules i 10 cadires, cadascú haurà d’aportar els utensilis, equips de cuina i elements necessaris per l’elaboració del seu plat.
Comentar que durant la jornada es realitzaran diferents sorteigs i rifes dels següents premis: kits de pesca, binoculars, llums de front, roba impermeable, botes, canya de pescar, poteres, hams, àncores, tallers d’espècies marines i tallers infantils.
El regidor de Comerç i Mercats, Alex Minchiotti, es mostra molt optimista amb l’organització d’aquesta fira. “A Eivissa tenim un producte excepcional i una cultura gastronòmica increïble, volem donar-li la importància que es mereix”, ha comentat el regidor. “Es tracta d’una jornada que vol donar a conèixer les tradicions eivissenques que tenen relació amb la mar i amb els mariners” ha seguit, dient que el Mercat Vell és una localització perfecta per celebrar aquesta Fira.
L’Ajuntament d’Eivissa agraeix enormement la col·laboració de la Confraria de Pescadors d’Eivissa i del Consell Insular d’Eivissa en l’organització d’aquesta primera Fira Marinera i espera que tots els cuiners secrets que té la Ciutat s’animin a apuntar-se al concurs, ja que segur que es podran tastar plats que pareix que acabin de sortir d’un restaurant.