@Andreu Coll / -Després d’un intens treball de camp realitzat a diverses platges i cales eivissenques, l’Observatori Mundial del Turisme ha detectat alarmants nivells d’arena a un 46’8% de les gandules objecte d’anàlisi. El senyor M. Pijan, portaveu de l’esmentada organització, ha advertit a les autoritats eivissenques que aquest fet perjudica greument la marca “Ibiza” com a destinació turística de qualitat. “Com podem garantir-li a un honrat usuari d’una gandula VIP que aquest sediment no ha estat prèviament en contacte amb algun individu de la “working class”, ha explicat el Sr. Pijan per il·lustrar dels possibles perills sanitaris. Finalment, l’esmentat portaveu ha anunciat que estan avaluant la realització d’un nou estudi, aquesta vegada sobre els possibles efectes corrosius de la posidònia sobre les àncores dels iots.
-Neix una plataforma ciutadana l’objectiu de la qual és que els taxis-pirata siguin obligats a reconvertir-se en taxis-corsari. Fonts de l’associació han manifestat que l’experiència demostra que resulta impossible acabar amb aquesta modalitat de transport de passatgers però que, almenys, se’ls hauria d’obligar a adaptar la seva activitat a l’arrelada tradició corsària eivissenca. L’associació tot just ha començat a treballar en l’elaboració d’una proposta legal per regular el corsarisme als taxis, però ja tenen clars alguns punts. En primer lloc, els seus conductors haurien de comptar amb una patent de cors que, com estableix el costum, hauria de ser atorgada per Sa Majestat el Rei d’Espanya –per la qual cosa ja han demanat audiència a la Zarzuela. D’altra banda –i també procurant respectar les normes del corsarisme- les tarifes haurien d’establir-se en funció del bon rotllo que hi hagi amb el país dels passatgers.
-Un grup d’emprenedors joves de l’illa llencen el producte “Eau salée d’Eivissa”. El producte es presenta en ampolles d’un litre, sempre en vidre d’alta qualitat per preservar íntegrament les propietats del producte. Totes les unitats vénen amb un certificat on es garanteix que el preuat líquid prové de les aixetes de domicilis i establiments de la zona de sant Jordi i platja d’en Bossa. De moment, el producte no es troba disponible al públic perquè la producció total de les primeres comandes ja ha estat aclaparada per diversos restaurants amb estrelles Michelin.
-Gràcies a una campanya de “crowfunding” J.B.B. ha pogut complir el somni de la seua vida i punxar música a una discoteca d’Eivissa amb molt de renom. Per entendre la història cal remuntar-se als anys 70, quan J.B.B., a causa de la seva lletjor, era l’encarregat de posar música als “guateques”. Gràcies a les abundants hores de pràctica J.B.B. va esdevenir un DJ amb un prometedor futur. Just quan ja tenia un precontracte signat amb una famosa discoteca eivissenca va sorgir la moda que el DJs apareguessin a enormes tanques publicitàries, cosa que va provocar que l’empresa es fes enrere tot al·legant “manca de condicions fisonòmiques”. En un primer “crowfunding” es van recaptar fons per a un costosíssim “fotoshop” que, així tot, no va convèncer a la discoteca. Ara, gràcies a una segona recaptació popular, J.B.B. s’ha sotmès a 18 operacions de cirurgia estètica que sí que han resultat força convincents. A causa de l’anestèsia utilitzada en tan nombroses intervencions J.B.B. diu que gairebé no recorda com és això de posar música, però fonts de la discoteca diuen que tal fet no representa cap problema i han manifestat que a les tanques publicitàries “fa molt bona fila”.