BERNAT JOAN I MARÍ
Começar 2019 hauria de ser una ocasió perquè tot deixàs de ser, com deim a Eivissa, “vell i mal de coure”. Però la vida, com pertoca, és diversa i variada. I en tenim de calç i en tenim d’arena, com no podria ser d’altra manera.
M’ha alegrat el dia veure que la presidenta de Taiwan, la senyora Tsai Ing Wen, ens saluda el nou any en català, amb una estelada al darrere (evidentment, no ho va fer només en català, però sí que el català va ser una llengua entre la dotzena d’utilitzades; segurament aprofitava l’estirada dels manifestants de Hong Kong, que desfilaren fa ben poc amb llaços grocs i banderes catalanes per aquell territori, avui part de la República Popular de la Xina). I aprofita la salutació, com no podria ser d’altra manera, per reivindicar la independència de Taiwan davant la Xina, i la democràcia. En determinades circumstància, i a Eivissa ho sabem molt bé, sense independència la democràcia es fa difícil.
La rèplica de Xi Jinping ha estat ràpida, i ha amenaçat, una vegada més, amb la invasió de Taiwan. A l’estil Felip VI, però no tan patètic i més creïble. Aprofitant la pàsqua militar, el rei dels espanyols ha fet una oda curiosa a la bandera d’Espanya. Diu que és el “símbol d’unió”. Però és una bandera que no volen ni la majoria dels catalans, ni la majoria dels bascos, ni una part important dels valencians ni dels balears. Ni cap republicà espanyol. Posem que hi hagi un 40% de republicans espanyols, i que la suma dels bascos, catalans, valencians i illencs que no ens sentim identificats amb la bandera de Felip VI siguem devers un 20% de la població de l’estat. Amb un 40% ens la poden imposar a tots, i a més dir que és “símbol d’unitat”?
La notícia de l’aparició estelar del rei Baltasar a Tele 5 va en la mateixa línia. La cadena espanyola transmetia les cavalcades, i micro en mà demanaven coses als reis. El rei negre de Barcelona veu el micro davant, escolta la pregunta i, cosa ben natural, respon en català. Al plató mateix de Tele 5 es desferma la catalanofòbia. I tothom ho veu la mar de normal.
Decididament, fa falta molta educació.
Querido Joan, veo que los excesos navideños te han perjudicado todavia mas.
Una lastima.
Como siempre te voy a preguntar por otra genialidad de los impulsores de la República.
Se que como siempre te saldrás por otros derroteros pero como eres uno de los voceros de la republica en nuestra isla te la hare.
Crees que un presidente de comunidad autonoma tiene un sueldo digno?
yo creo que bastante.
y otra crees que es necesario blindar su futuro para que viva con dignidad como dicen en el epicentro de tu anelada República?
https://www.elperiodico.com/es/politica/20190108/govern-acuerda-garantizar-atencion-expresidents-de-por-vida-7234725
Es vd. un plasta y lo seguirá siendo en el 2019 pero es un plasta feliz porque desde Taiwán dice vd. que le han felicitado en catalán.
De descohone
No a mi, benvolgut o benvolguda. La presidenta de Taiwan ha felicitat en català a tot el món. I amb una estelada darrere. Les imatges són públiques i notòries.
Claro, y vd. como perfecto y genuino plasta está fuera del mundo lo cual sí que es público y notorio
Educaciò,respecte i molta cultura democràtica estimat D. Bernat.
Veo silencio administrativo que bien se lo sabe.
Benvolgut Daniel,
no havia obert l’enllaç que em vares enviar. He de dir que estic d’acord en tot. La majoria d’expresidents del món tenen totes les prerrogatives dels expresidents de la Generalitat de Catalunya. T’imagines un expresident del govern espanyol que estigués en la indigència?
Tampoco he visto a ningún expresidente de comunidad autónoma en la indigencia.
Ni de gobierno, diputado o euro diputado se fuera a quedar en la calle por favor.
Rozando la cárcel si y no por temas de independencia sino por delitos económicos.
Tu por lo que veo cómo ex euro diputado pillarlas una buena paguita.
Me alegro de que tu tampoco vayas a quedarte en la calle.
Hay lastima de políticos el otro día vi a un grupo haciendo cola por manta en Cáritas.
Venga ya no tens vergonya
-amb una estelada al darrere- Pues no se donde lo ha visto, por que lo unico que hay es la foto con la estelada (por cierto, no es ninguna bandera) en el margen izquierdo superior al lado de caracteres chinos. Por cierto, no menciona que tambien se dirigio en castellano en su pagina de facebook.
I en anglès, en francès, en italià, en rus, en àrab, en portuguès…
Benvolguda Lina,
ja que em dones peu a parlar-ne, t’he de dir que tenc l’honor d’haver impulsat la Llei de l’Occità (aranès a l’Aran) per fer efectiva l’oficialitat d’aquesta llengua a Catalunya. Quan vaig ser secretari de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, vaig aprendre occità/aranès, i sempre el vaig fer servir EN EXCLUSIVA quan vaig anar a la Val d’Aran. Ja m’agradaria veure a mi aquesta actitud envers els eivissencs en els polítics espanyols.